Gå til sidens hovedinnhold

Ulsom først til White Mountain med solid ledelse

Artikkelen er over 3 år gammel

Joar Leifseth Ulsom ser ut til å kjempe mot Nicolas Petit om å vinne Iditarod.

Oppdatert 17.50: Ulsom har kommet til White Mountain som førstemann med en solid ledelse. Ved dette sjekkpunktet er det obligatorisk åtte timers hvile. Like etter midnatt norsk tid er Ulsom i gang igjen med løpet og innspurten. Han ventes i mål onsdag formiddag, så får vi se om han klarer å holde ledelsen. Siste strekket er på  cirka 12 mil med et sjekkpunkt i Safety.

Oppdatert 13.29: Petit har holdt seg på sjekkpunktet Elim i over to timer, og har kjørt ut tre timer og ett minutt bak Ulsom. Ranværingen har en klar ledelse.

Oppdatert 11.55: Ulsom har kjørt raskere til Elim enn Petit, og leder der med 47 minutter. Petit har også stoppet i Elim, i motsetning til Ulsom som bare stoppet i sju minutter.

I går kom hundekjørerne i Iditarod ut til Beringhavet og der er det meget vanskelige vindforhold.

Mellom sjekkpunktene Shaktoolik og Koyut over havisen blåste det kraftig med snøstorm.

Nicolas Petit som har ledet det meste av løpet kjørte der feil, og tapte en og en halv time. På den tiden kjørte Joar Leifseth Ulsom, Rana trekk- og brukshundklubb, forbi og tok ledelsen.

Ulsom kom til Koyuk en time og ni minutter før Petit. Petit tok der en noe kortere stopp en Ulsom, og kjørte ut 21 minutter bak. Det er svært lite i et langdistanse hundeløp. De er nå ved nitiden norsk tid tirsdag morgen i sporet, og avstanden skal etter de siste rapportene være omtrent den samme.

Mitch Seavey på tredjeplass kjørte ut fra Kuyok tre timer etter Ulsom, og kan ikke avskrives i kampen om seieren.

Det er ennå langt til målgang i Nome. Neste sjekkpunkt er Elim, før White Mountain (obligatorisk åtte timer pause), Safety og så Nome. Fra Koyuk til Nome er det i overkant av 27 mil.

Ulsom har ved 10-tiden norsk tid kommet først til Elim, og kjørt rett gjennom sjekkpunktet.

Nå koker det: Ulsom ligger i teten etter at lederen kjørte feil 

Kommentarer til denne saken