Kjente musikere skal blåse liv i musikklivet: – Dette kommer til å bli fantastisk inspirerende

Christian Lorentsen arrangere en rekke workshops og kurs for musikere og interessenter i forbindelse med iFjord-festivalen.

Christian Lorentsen arrangere en rekke workshops og kurs for musikere og interessenter i forbindelse med iFjord-festivalen.

Artikkelen er over 1 år gammel

Kjente musikere og foredragsholdere kommer for å blåse liv i Ranas musikkliv.

DEL

Torsdag og fredag før Ifjord åpner vil festivalen arrangere en rekke workshops og kurs for musikere og interessenter. Alle foredragene og workshopene er i samarbeid med Rana Blad.

– Rana Blad samarbeider med Ifjord om tiltaket og verdsetter fokuset på rekruttering og aktiviteter for barn og unge. Vi ønsker å være en bidragsyter for utvikling av kulturlivet i Mo i Rana og da spesielt arrangement som støtter unge musikere og framtidens kulturliv i Rana, sier strategisk medierådgiver Cecilie Nordvik i Rana Blad.

Årets produsent

Blant foredragsholderne er Ole Torjus Hofvind som vant den gjeve prisen som årets produsent på Spellemann for platen til Cezinando.

En stolt Christian Lorentsen i iFjord-festivalen sier at Hofvind har spilt inn platen i hans studio.

– Ole kommer til å gi alle et innblikk i produksjonsteknikker og hvordan han jobber. Dette kommer til å bli en fantastisk inspirerende workshop, sier Lorentsen i en pressemelding.

Underviserne i de andre instrumentene er medlemmene i Mads Eriksen Band. Bandmedlemmene har lang fartstid og har blant annet spilt sammen med Chris Thompson, Nik Kershaw, Cutting Crew og Katrina fra Katrina & the Waves.

I tillegg til undervisning i trommer, bass, gitar, vokal og elektronisk musikkproduksjon kommer Fredrik Forssman fra Rytmisk Kompetansenettverk i Nord sammen med Audun Selnes fra Pott & Panne for å undervise i bransje.

Ifjord har også satt opp et overskuddsfond som er øremerket tiltak for rytmisk musikk og barn og unge i Rana.

– Vi ser allerede, nå basert på billettsalget, at dette kan bli et anselig støttebeløp, sier Lorentsen.

Overskuddsfond

I tillegg til overskuddsfondet blir det en donasjonsfunksjon i betalingssystemet som festivalen skal bruke. Disse donasjonene kommer i tillegg til festivalens eget tilskudd.

– Kontantløse betalingssystem har hatt et stort problem i mange år med å ha enkel funksjonalitet for å få pengene man eier tilbake. I samarbeid med vår kasseleverandør har vi laget et system som refunderer alles restverdi på søndag kveld helt automatisk. Siden vi setter opp et donasjonsfond håper vi folk ønsker å chippe i en slant for å bidra til musikklivet i Rana, sier Lorentsen.

Årets støtte skal gå til å etablere øvingslokaler for band midt i sentrum.

– Ønsket er å gi noe tilbake til de unge, at de skal kunne møtes i byen, øve, møte andre som driver med det samme. Bruke byrommet til å ta en pust i bakken. Dra på de lokale kafeene. Et slikt tilbud vil skape liv i byen. Ifjord Festivalen ser på det som et tydelig vitalitetstegn når barn og unge tasser gjennom byen med gitaren på ryggen på vei til øving. En ingrediens for en by i vekst. De unge må trives slik at de enten lar være å flytte eller flytter tilbake etter endt utdanning, sier Lorentsen.

Artister på iFjord 2018

Ronan Keating

Snap!

TNT

Return

Stage Dolls

Chris Thompson

Tony Carey

Maggie Reilly

Aunt Mary

Brothers

Høst

Grand National

Government

Revenge

MinTrio

Rock´n Roll Retribution

Festivalen går av stabelen 22.-23 juni i Fageråsen

Artikkeltags