Ronan Keatinghar vist at han står stødig på egne bein med en eventyrlig solokarriere, og nå står han snart med de samme beina på iFjord Festivalen i Mo i Rana som arrangeres i St. Hans-helga (22. og 23. juni).

– Keating er tidligere kjent fra bandet Boyzone, og har med sine soloutgivelser og boyband-plater til sammen solgt over 500.000 eksemplarer i Norge, skriver Tina Ditlefsen fra iFjord-festivalen i en pressemelding.

Keating solodebuterte i 1999 med singelen «When You Say Nothing at All». Som mange nok nynner velkjent til. Året etter kom hans første soloalbum, Ronan.

Imponerende CV

I 2018 starter Ronan Keating sitt 25. år i musikkbransjen. Det finnes imponerende mange profesjonelle prestasjoner på Keatings CV. Det inkluderer duett med Elton John på Madison Square Garden, han har sunget for paven og ledet Miss World, Eurovision Song Contest og MTV Europe.

Ronans produktive, varierte og vellykkede karriere viser ingen tegn til å bremse. I 2014 tok Keatings karriere enda en ny retning da han debuterte til fabelaktige vurderinger i West End i hovedrollen i musicalen Once.

 

Ranas nyeste festival som arrangeres i Fageråsbakken har allerede sluppet artister som TNT, Stage Dolls, Return og En Vogue.

To norske hardrockband

Til festivalen kommer også to av de store norske hardrockbandene fra 1970-tallet, Aunt Mary og Høst.

Aunt Mary gjorde comeback i 2016 med nytt album, nye medlemmer og mange konserter. De har fått enorm respons hvor de spiller både gamle slagere og noen nye låter. På starten av 1970-tallet ga de ut tre album og turnerte med blant andre Deep Purple og Jethro Tull.

Bandet siste album New Dawn (2016) gjorde stor suksess og gikk rett inn på VG Lista Topp 40 da den ble sluppet. Dagens besetning er Glenn Lyse (vokal/gitar), Bjørn Kristiansen (gitar/backingvokal), Bernt Bodal (bass), Ola Aanje (keyboards/backingvokal) og Ole Tom Torjussen (trommer/backingvokal). Bandet jobber nå med et nytt album som slippes i neste år.

 

Progrock-bandet Høst hadde sin første storhetstid 1974-1978, og de gjorde seg bemerket med sine norske tekster. De samlet alle originalmedlemmene fra sin første plateutgivelse På Sterke Vinger, og gjennomførte en magisk konsert i Haugesund høsten 2016 til enorm glede og respons fra fansen.

Gjenforeningen ga bandet mersmak og Høst gjorde derfor tre solide konserter sammen med Aunt Mary i mars i fjor. Bandet leker med tanken om å kanskje lage et nytt album. På konsertene nå i 2017 er det originalbesetningen fra 1974 som gjelder; Geir Jahren (vokal), Lasse Nilsen (gitar/backingvokal), Bernt Bodal (bass), Svein Rønning (gitar/backingvokal) og Knut R. Lie (trommer/backingvokal).