– Det er rart at mamma nå er borte. For oss og mange rundt henne opplevde vi henne nesten som udødelig. Det er klart at hun etterlater seg et stort tomrom, men først og fremst bare gode minner, forteller sønnen Gunnar Moe på vegne av seg og sine tre søsken og fortsetter:

– Hun bodde hjemme til hun var over 105 år gammel og var klar i hodet til det siste. Men en dag tok det slutt – og det var nå. Vi er utrolig heldige som har hatt ei så fantastisk mor, som kun var opptatt av at andre skulle ha det bra.

Humørfylt og respektert

Inga var ei positiv, humørfylt og respektert dame, og et kjent syn i hjembygda Nesna på sin røde sykkel. Da synet sviktet og sykkelen måtte parkeres gikk den da 99 år gamle damen over til å bruke gåstaver for å holde seg i form. Hun så helst løsninger.

Inga Drotninghaug Moe ble enke bare 62 år gammel, da hun mistet mannen sin, musiker og komponist Bjarne Moe.

Da Kirsti Sparboe kom til Mo i Rana i 2018 og fylte konsertsalen med tonene fra «Nordlandsnetter» komponert av Bjarne Moe, satt ei rørt Inga i salen, 101 år gammel og mottok trampeklapp fra publikum – og Kirsti Sparboe.

Engasjert

I 2015 kom boka «Hundre kvinner» fra Kvinnemuseet. Der er Inga Drotninghaug Moe portrettert. Som ei av hundre kvinner, deriblant Liv Ullmann, forteller hun om familieliv, arbeidsoppgaver og omsorgsansvar for både folk og fe.

Inga var samfunnsengasjert og holdt seg oppdatert på nyheter, lokale og nasjonale. Hun brydde seg om bygda si og hadde et stort hjerte for Høgskolen, men viktigst var alltid familien.

Inga Drotninghaug Moe var en av Norges eldste inntil hun døde 106 år gammel. Hun etterlater seg fire barn, 11 barnebarn og 13 oldebarn.