Gå til sidens hovedinnhold

Ingen fylker hadde flere omkomne i trafikken enn Nordland

[AVISA NORDLAND] I august omkom tre personer i Nordland, to personer i Vestland og Rogaland og en person i Viken og Innlandet. Viken er det fylket med flest dødsfall i trafikken så langt i år. 16 personer har omkommet i det nye storfylket, mens 11 har mistet livet i Vestfold og Telemark. For begge fylker er dette en økning fra i fjor.

Det kommer fram i en pressemelding fra Trygg trafikk.

Til sammen har 27 personer omkommet på veiene i løpet av våre tre sommermåneder. Det er en flere enn i fjor. Så langt i år har 69 personer mistet livet, fire mer enn i samme periode i fjor.

- Det har vært mye fokus på å ta hensyn til hverandre i samfunnet den siste tiden, men dessverre kan vi ikke se at det gjenspeiles i trafikken. Gjennom atter en sommer må familier og venner ta farvel med noen de er glad. 27 menneskeliv er for mange bare et tall, men dette er sammenlignbart med antallet vi finner i en hvilken som helst skoleklasse. Det er dessverre altfor mange, sier Tori Grytli, fagsjef i Trygg Trafikk.

- Mye tyder på at mange har brydd seg lite om fartsgrensene og har heller vært opptatt av å komme seg raskest mulig frem denne sommeren. Tilbakemeldingen fra UP er nedslående og trist. Tallene viser at vi må gjøre enda mer for å bevisstgjøre sjåførene sitt viktige ansvar. Vi ser en nedgang i antallet myke trafikanter som mister livet, men en økning antall bilister og mc-førere som omkommer, sier Grytli.

I løpet av sommeren har 14 mennesker mistet livet på MC, 9 bilførere, 3 bilpassasjerer og en på sykkel.

Til sammen har 18 MC-førere mistet livet i 2020. 11 har mistet livet i eneulykke, seks i møteulykke og en i annen type ulykke.

Kommentarer til denne saken