Gå til sidens hovedinnhold

Inngår samarbeid om oljekonferanse: – Vi har et ønske om å involvere næringslivet i større grad

Artikkelen er over 1 år gammel

Helgeland Regionråd har inngått samarbeidsavtale med Olje- og gassklynge Helgeland om konferansen Offshore Nordland i basebyen Sandnessjøen.

[iSANDNESSJØEN] Helgeland regionråd er et politisk samarbeidsorgan for kommunene Alstahaug, Brønnøy, Bindal, Dønna, Grane, Herøy, Leirfjord, Sømna, Træna, Vevelstad, Vega og Vefsn. Olje- og gassklynge Helgeland (OGH) er et klyngesamarbeid mellom 45 bedrifter fra hele Helgeland og kunnskapsaktører, der Kunnskapsparken Helgeland AS ivaretar prosjektledelse.

– Vi har et ønske om å involvere næringslivet i større grad som utførende part i prosjekter hvor vi er involvert. Dette er i tråd med vår strategi og gir oss anledning til å fokusere mer på arbeid av mer strategisk art. Vi har arrangert konferanse de siste to årene, og finner det naturlig å se til OGH som en medarrangør for framtidige konferanser slik at det faglige blir godt ivaretatt og næringslivet settes i sentrum, sier Stig Sørra, daglig leder i Helgeland Regionråd i en pressemelding.

Thomas Borgen, prosjektleder i OGH forteller at det var naturlig for dem å gå i dialog da Helgeland Regionråd uttrykte et ønske om samarbeid.

– Vi er veldig glad for at klyngens posisjon som en samlende aktør blir anerkjent. Det er uttrykt ønske om at OGH tar eierskap og arrangøransvar for konferansen samtidig som det blir mer fokus på faglig innhold og styrket profilering av næringslivet på Helgeland, sier han i pressemeldingen.

Han forteller videre at målet er å revitalisere konferansen ved å øke fokuset på tilstøtende næringer, teknologi og synergier mellom ulike bransjer, samtidig som man har FNs klimamål som et bakteppe.

– Det er helt essensielt at konferansen er aktuell og omhandler tema som er relevante for bedrifter på Helgeland, da får vi en attraktiv møteplass hvor nye muligheter oppstår. Jeg er sikker på at programkomiteen vil sørge for at innholdet blir meget interessant. Vi har allerede startet planleggingen og ser fram til å arrangere årets Offshore Nordland, den viktigste møteplass for Helgelands leverandørindustri, sier Bogen.

Kommentarer til denne saken