Gå til sidens hovedinnhold

Innstilles som andre nestleder i KrF

Artikkelen er over 1 år gammel

Valgkomiteen innstilte tirsdag Ingelin Noresjø fra Fauske som 2. nestleder i Kristelig Folkeparti.

Nordland

– Jeg er takknemlig og ydmyk for den tilliten valgkomiteen har vist meg. Hvis jeg får tillit fra landsmøtet vil jeg jobbe sammen med resten av ledelsen for å kjempe for KrFs politikk og å bygge KrF-laget. Jeg tror jeg kan være en ressurs i arbeidet med å bygge en organisasjon langs hele Norges langstrakte land, sier hun i ei pressemelding fra Nordland KrF.

Hun mener det er et stort behov for et sterkt KrF.

– De tingene som gir livet mening; familier, naturen og lokalsamfunn tømmes for innhold av både stat og marked. Hvis vi mister ansvar og forpliktelsen til hverandre så forsvinner også samfunnslimet.

– KrF må fortsette å stå opp for at familiene skal styre sin egen hverdag. Vi må også ha et arbeids- og næringsliv som i større grad skaper lokale ringvirkninger og inkluderer mennesker som i dag er utenfor arbeidslivet, sier Noresjø.

Olaug Bollestad er innstilt som første nestleder og Kjell Ingolf Ropstad som partileder.

Bollestad har fungert som partileder etter at Hareide gikk av og vil gjøre det fram til landsmøtet i Stavanger 26.–28. april.

I motsetning til Ropstad og Bollestad sto Noresjø på rød side i KrFs retningsvalg før jul.

– Valgkomiteen mener disse tre speiler en bredde i partiet, og at de sammen har den personlige, politiske og organisatoriske kompetansen som trengs for å lede KrF framover i kampen for et varmere samfunn, sier valgkomiteens leder Solveig Ege Tengesdal i en pressemelding.

Til fem plasser i sentralstyret har valgkomiteen innstilt Erik Lunde (Oslo), Tove Welle Haugland (Agder), Magne Supphellen (Hordaland), Anders Tyvand (Vestfold) og Karin Bjørkhaug (Trøndelag).

Kommentarer til denne saken