Spreke og surfende seniorer på nett

SENIORSURFERE: Ingrid Klausen, Janne Gullesen og Estrid Andersen deltok på Seniorsurfedagen.

SENIORSURFERE: Ingrid Klausen, Janne Gullesen og Estrid Andersen deltok på Seniorsurfedagen.

Artikkelen er over 5 år gammel

Eldre på Mo fikk torsdag veiledning og opplæring om nettsidene til viktige aktører i Rana kommune.

DEL

I takt med at den digitale utvikling har skutt ytterligere fart de siste årene har det også for pensjonister og andre eldre blitt stadig viktigere å kunne ta seg frem på internett. De aller fleste av våre eldre har da også for lengst både begynt å betale regninger på nett samt opprettet brukere på alt fra Facebook til Snapchat.

Seniorsurfedag

Likevel er det ikke alltid like lett for alle å finne frem i en digital hverdag preget av stadige nyvinninger og nye produkter. Organisasjonen Seniornett Rana arbeider for at alle skal kunne ta del i det digitale samfunnet. Torsdag hadde de invitert viktige samfunnsaktører til å presentere seg selv og sine nettjenester for en lydhør forsamling på rundt 30 oppmøtene. Arrangementet var en del av den nasjonale Seniorsurfedagen som foregikk over hele landet.

Blant dem som holdt korte presentasjoner av sine nettsider og bruken av disse var Helgeland Sparebank, Nasjonalbiblioteket og Rana Blad. Basert på tilbakemeldingen var det tydelig at presentasjonene falt i smak.

– Det er et kjempebra arrangement, og selv om man ikke lærer alt man trenger så får man med seg noe hver gang, forteller en av deltakerne, Estrid Andersen, til Rana Blad.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken