Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer til julegaveaksjon for sjette året på rad: – Ranværingene er rause og liker å gi

For sjette gang går førjulsaksjonen «Ensomt juletre» av stabelen ved Clarion Collection Hotel Helma. Nytt av året er at hotellets lokale samarbeidspartner til fordeling av gavene er Frelsesarmeen Mo i Rana. De tar over etter organisasjonen Hearts of hope, som har lagt ned sin virksomhet.

– Vi setter virkelig pris på å bli kontaktet for å være med på dette, sier sosialarbeider Eva-Marie Nygaard ved Frelsesarmeen Mo i Rana.

Ber om pengegaver

Tidligere år har man bedt ranværingene komme med gaver, som er lagt inn under treet.

– I år ønsker vi i hovedsak pengegaver. Folk kan komme i resepsjonen å kjøpe en liten lapp, som betyr at de henger 50 kroner til det gode formålet på treet, sier resepsjonssjef Lotte Christiansen.

Hun håper at hele treet før jul blir helt dekket av lapper.

– Skulle folk ønske å gi gaver også, tar vi imot det, sier hun.

Resepsjonssjef Christensen forteller at det kom inn 800 gaver i fjor.

– Ranværingene er rause og liker å gi. Det er noe vi merker veldig godt, sier hun

Brukes på aktiviteter

Frelsesarmeen Mo i Rana forteller at alle pengene som kommer inn via juletreet skal uavkortet gå til ulike aktiviteter for barn og unge som sliter økonomisk. Med disse pengene kan familier som sliter få hjelp til å gå på kino, ta seg en tur på bowling, kose seg i svømmebassenget eller i alpinanlegget på Skillevollen.

– Å delta på denne typen aktiviteter koster penger. Mange unger vil bli glade for pengegavene som kommer inn. De som trenger hjelp må ta kontakt, sier kaptein Hanne Kristin Skog i Frelsesarmeen Mo i Rana.

Kommentarer til denne saken