Migrasjonsdagen er en av FNs internasjonale dager og blir markert mandag 8. april i Norge. Dagen markeres på Stortinget og er et samarbeid mellom Stortinget og KS.

Målet er å etablere en møteplass der lokalt folkevalgte deler erfaringer, både med hverandre og med stortingsrepresentanter, står det på Stortingets nettsider.

– Ifølge FN er nær en av åtte personer i verden migranter, forteller Rausandaksel, som opprinnelig er fra Bulgaria, i en pressemelding.

– Et velfungerende demokrati kommer ikke av seg selv, det er det mange av migrantene til Norge som smertelig har fått erfart i sitt opprinnelsesland. Jeg er derfor både takknemlig og ydmyk over muligheten og den tilliten det er å bli nominert og valgt av folket, sier hun.

Maria Saltirova Rausandaksel står på andreplass på Rana Sosialistisk Venstrepartis liste til kommunevalget til høsten.

– Reell deltakelse av alle grupper, både lokalt og sentralt er viktig for demokratiet. I mange land er det ikke velfungerende demokrati, og folkegrupper holdes fra representasjon basert på etnisitet, religion eller legning, fortsetter Rausandaksel.

Hun sier at hun vil benytte anledningen til å prate med SV sine stortingsrepresentanter.

«Migration Day»

  • Bakgrunnen for arrangementene er at presidenten i Europarådets parlamentarikerforsamling i 2015 oppfordret alle medlemslands parlamenter til å markere «Migration Day».
  • For fjerde gang følger Stortinget og KS sammen opp denne oppfordringen. 
  • Stortinget og KS ønsker fortsatt å skape en møteplass der dere får dele erfaringer med hverandre og med relevante stortingsrepresentanter.
  • Folkevalgte har et særskilt ansvar for å legge til rette for integrering og for å bidra til å øke forståelsen for betydningen av innvandreres deltakelse i det norske demokratiet.