Braathe Gruppen styrker sin posisjon i region nord: kjøper iTet AS

DEL

Det norske IT-selskapet Braathe Gruppen, med røtter i Østfold ser mot nord med sin neste investering. Nå kjøper de selskapet iTet, med hovedkontor i Bodø, for å bygge videre på deres solide arbeid i en sterkt voksende region, skriver selskapet i en pressemelding.

Kjennskap til regionen, stabile kundeforhold, en etablert merkevare og et solid fotfeste innen offentlig sektor er stikkord som ligger bak oppkjøpet. Dette legger nå grunnlaget for ytterligere vekst i området, med bakgrunn i et stadig økende behov for kompetanse på nye typer IT-tjenester. Microsoft-tjenester, nettskytjenester og IT-infrastruktur er blant noen av tjenestene som nå får enda bedre vekstvilkår i regionen.

– Dette er et strategisk viktig oppkjøp for oss, som styrker vår nasjonale tilstedeværelse i Norge med våre tjenester, sier Tron Braathe, administrerende direktør i Braathe Gruppen.

– Vi står sterkt i flere regioner, og med dette oppkjøpet enda sterkere i region nord. Vi ønsker å bygge videre på den eksisterende organisasjonen og sammen nå nye høyder.

iTet AS er lokalisert i Nordland og Troms med kontorer i Bodø, Tromsø, Mo i Rana og Harstad, i tillegg til Oslo. Selskapet har 75 ansatte og en omsetning i 2019 på cirka 180 millioner kroner.

– Teknologien utvikler seg raskt og iTet sitter på mye kompetanse og er sterkt posisjonert i Nord-Norge. Dette gir oss unike muligheter til å vokse nasjonalt, sier Braathe.

Etter oppkjøpet vil Braathe Gruppen ha 175 ansatte, omsette for cirka 425 millioner og være lokalisert i Rygge, Oslo, Tromsø, Bodø, Mo i Rana, Harstad, Skien og Kongsberg.

Artikkeltags