Helgeland sommerskiskole som ble avviklet i Konsvikosen i begynnelsen av august er over og mer enn 40 ungdommer kan fortsette treninga mot vintersesongen med gode og varierte opplevelser i bagasjen. Vennskapet og samholdet blir gull verdt å ha med seg når de tunge takene skal gjøres utover i sesongen. Jeg hadde gleden av å følge deler av opplegget fra sidelinjen.

På facebook-sida deler initiativtaker og leder for sommerskiskolen, Egil Fjellheim, rikelig med velfortjent ros til ungdommene og til sponsorene som har gjort at arrangementet kunne gjennomføres. Selvfølgelig skal de ha ros. Men det er andre som fortjener enda mer ros. Det er ildsjelen Egil Fjellheim og hans medarbeidere som har stått på i ukesvis med planlegging, som har jobba i skiskoleuka fra tidlig morgen til sein kveld med treningsopplegg, med konkurranser, med å gi opplevelser, med å arrangere foredrag og ikke minst få i stand skikkelig matservering. For på Helgeland sommerskiskole serveres det ikke Grandiosa og pølser i brød. Nei, der er det skikkelig mat som holder maskinen i gang hos aktiv idrettsungdom. Uten disse ildsjelene hadde det neppe blitt noe av sommerskiskolen.

Når ungdommene får oppleve den alltid positive og oppmuntrende stemmen til Egil, får være sammen med toppidrettsutøverne John Kristian Dahl og Rolf Einar Jensen og får høre om deres erfaringer fra livet i verdenseliten, gir det inspirasjon til videre satsing. Jeg er overbevisst om at Helgeland sommerskiskole bidrar til at vi om ikke så mange år får utøvere fra Helgeland som ypper seg i verdenstoppen.

Til slutt vil jeg legge til at vi som bor i kretsen er stolt av å få være vertskap for flott idrettsungdom som velger å legge treningssamlinga hos oss. Vi ser fram til fortsettelsen.

Lars Østrem, Tonnes
 

Bildeserie

SE BILDENE: Marthe (13) og Astrid (13) grugleder seg til styrketrening med alpinistene på sommerskiskolen