Gå til sidens hovedinnhold

«Jeg tror ikke dere ønsker en ny periode med en ensakskoalisjon som spriker i alle retninger, fra kommunister i Rødt til høyrepopulister i FrP»

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fire nye år

For fire år siden kom Arbeiderpartiet til makta i Rana etter fire år med en sekspartikoallisjon som sprikte i alle retninger. Ranværingene ønsket stabilitet og trygg styring. Det visste de at de ville få med Arbeiderpartiet og Geir Waage ved roret.

Vi gikk til valg på blant annet at vi endelig skulle tilpasse kommunen til de demografiske utfordringene vi visste lå foran oss. Vi visste at vi måtte ta tøffe beslutninger, blant annet på skole. Vi skjønte at vi kom til å falle i popularitet, fordi vi måtte ta disse valgene. Vi valgte likevel å gjennomføre tidenes investeringsprogram i skole, der vi sikret barneskoler i bydelene, nye eller nyrenoverte. Vi bevarte distriktsskolene i Utskarpen, Storforshei og på Skonseng, og vi samlet ungdomsskoleelevene i sentrum. Ikke fordi vi ønsket å samle ungdomsskoleelevene i sentrum, men fordi det var det beste vi kunne få til, utfra de rammene vi hadde og har i årene som kommer.

Men lokalpolitikk er mer enn bare skole. Min fremste erfaring etter fire år som folkevalgt er denne: Vi lever i en søkkrik stat, med en (for det meste) rik befolkning, men med armod og stramme rammer i kommunene. En sosialøkonom sa en gang til meg at det er kommunene som er bufferen i norsk økonomi. Befolkningens forventninger til kommunale tjenester er økende, samtidig som rammene blir stadig strammere. Dette er det svært vanskelig å møte.

Vi skal ivareta alle aspekter av folks liv, fra vugge til grav, samtidig som vi skal bygge og ivareta samfunnets infrastruktur. Lokalpolitikk er barn, ungdom, voksne og eldre. Det er syke og gamle, narkomane og folk med psykiske lidelser. Det er fortau og gang- og sykkelstier, bruer og tuneller. Det er havner, sentrumsgrenser, industri, næring og landbruk. Det er miljø, både fysisk, psykososialt, plastproblematikk og globale klimautfordringer. Det er fotballbaner, flerbrukshaller og allaktivitetshus. Det er fest og moro, det er sorg og medmenneskelighet. Det er scooter.

Nettopp med denne helhetlige tilnærmingen har Arbeiderpartiet styrt Rana kommune de siste fire årene. Vi bygger Rana videre.

Vi har en av Norges mest hardtarbeidende ordførere i Geir Waage. Dette er mannen som er 100 prosent ordfører, fra han våkner grytidlig om morran til han stuper i seng om kvelden. 7 dager i uka, 52 uker i året. Han jobber utrettelig, hver eneste dag, for å gjøre Rana kommune til en sterkere kommune og Mo i Rana til en bedre by.

Ingen kan ha unngått å ha lagt merke til hans utrettelige innsats for flyplass, sykehus, dypvannskai og Bustnesli. Uten å tråkke på nabokommuner. Uten å bli usaklig og fristet til å dra billige poenger, men med en helhjertet tro på at fakta har makta. Eller hans konstante tilstedeværelse på det som skjer i kommunen, om det nå er statsrådbesøk, konsert med lokale korps eller åpning av SAKU.

Jeg tror ranværingene fortsatt ønsker stabilitet og trygg styring. Jeg tror ikke dere ønsker en ny periode med en ensakskoallisjon som spriker i alle retninger, fra kommunister i Rødt til høyrepopulister i FrP.

Som ordfører vil Geir Waage være det trygge valget for fremtidig utvikling av Rana.

Det sikrer du ved å stemme Arbeiderpartiet ved høstens valg.

Jimmy Losvik

Listekandidat nr 11, Rana Arbeiderparti

Kommentarer til denne saken