Gå til sidens hovedinnhold

Joachim måtte kjempe i cupen mot Stefan Johansen som nervøs unggutt. Frykter ikke Glimt: – Jeg tror alle bare skal glede seg og ikke frykte noe

Artikkelen er over 1 år gammel

Kampen vises med tillatelse fra NRK.

Se Åga IL mot Bodø/Glimt direkte onsdag klokka 1800

Joachim Bjørklund har mange år bak seg i Stålkam. Han var med i troppen i 2009 da Stålkam holdt på å sjokkere Tromsø IL. Laget ledet 2–1 inn på overtiden, men så scoret TIL to ganger før dommeren blåste av kampen på Moheia.

Den gang var ikke Bjørklund med i kamptroppen, men året etterpå fikk han sjansen til å møte Bodø/Glimt, som han onsdag skal møte igjen som Åga IL-spiller. Midtbanespilleren var på banen hele kampen.

– Jeg husker veldig godt i 2010. Jeg var bare 19 år og spilte fra start mot Bodø/Glimt som hadde Stefan Johansen og Anders Konradsen på midtbanen. Jeg har aldri vært så nervøs som den gang, sier Bjørklund.

 

Tapte 0-4

Bodø/Glimt spilte da i 1. divisjon, og vant til slutt 4-0.

– Vi holdt 0-0 helt til 60 minutter var spilt, da de først fikk et mål raknet det litt for oss, sier Bjørkund om laget som både i 2009 og 2010 ble ledet av Thor-André Olsen.

Les også

Mats (30) tror det blir hektisk i hans livs kamp: – Jeg er ikke stresset. Ikke ennå i alle fall

 

Nå venter en ny utfordring for Bjørklund, som er kaptein i Åga IL.

– Jeg tenker at dette er en skikkelig sjarmerende Askeladden-historie. Det vil nok handle om å begrense nederlaget, men vi får se om vi kan sjokkere dem i starten når vi fortsatt har energi. Men det skal være forskjell på lagene, sier Bjørklund.

Ikke samme nervøsitet

At laget ikke kan gå på banen med forventning om å vinne, er noe han tror blir viktig å formidle til de yngste spillerne.

– Jeg kjenner ikke den samme nervøsiteten nå som jeg gjorde mot Bodø/Glimt i 2010. Jeg tror alle bare skal glede seg og ikke frykte noe, nå har vi ventet på kampen i tre uker, så dette blir bra, sier Bjørklund.

Rana Blad sender kampen mellom Åga og Bodø/Glimt i et samarbeid med NRK. Se kampen på ranablad.no onsdag fra klokken 1800 av.

Kommentarer til denne saken