Å gi penger, gavekort eller en pakke under juletreet på Clarion Collection Hotel Helma, har blitt en tradisjon for mange. Konseptet Ensomt juletre begynte hotellkjeden med for åtte år siden.

Allerede i oktober begynte flere å spørre førsteresepsjonist Thea Bratvold og resepsjonssjef Maja Pettersen om når juletreet skulle opp.

– Vi opplever at givergleden i Rana er stor. Mange har allerede vært her å kjøpt gavelapper og hengt på treet, sier de.

Hver gavelapp koster 50 kroner og kjøpes i den døgnåpne resepsjonen. Pengene går til gaver og aktiviteter til familier som har det tøft økonomisk.

I år ønsker de primært pengegaver og gavekort på opplevelser.

– Det kan for eksempel være gavekort på Vitensenteret Nordland, Moheia fritidspark, Nordland Teater, Location Mo i Rana eller på bowlinga, fortsetter Pettersen og Bratvold.

Flere sliter i år

Hotellets lokale samarbeidspartner er Frelsesarmeen Mo i Rana. Det er også de som fordeler gavene til de familiene som trenger det.

Eva-Maria Nygaard, leder for kirken og nærmiljøsenteret i Rana, sier det er mange som sliter ekstra i år, siden prisveksten har vært så høy.

– I fjor hjalp Frelsesarmeen 130 husstander før jul og i år blir det enda flere, sier hun og fortsetter:

– Vi ser at det er en del nye navn på lista over de som trenger hjelp, også fra nabokommunene. Vi ser også at folk vi har hjulpet tidligere nå har tatt kontakt igjen.

På Hotel Helma kan man gi penger frem til 21. desember.

– Men det er fint å få det litt tidligere, legger Nygaard til.

Ny aktør med

Nytt av året er at Amfi har blitt med som samarbeidspartner. Senterleder Knut Skatland, sier det er viktig for dem å støtte opp rundt denne saken.

– Vi har lyst til å bidra mer og syns dette er en god sak. Vi har også oppfordret butikkene på Amfi til å gi gavekort, sier Skatland.

I anledning julenatt den 13. desember vil det også være mulig å kjøpe gavelapper til juletreet inne på Amfi, i tillegg til i hotellresepsjonen.