Mye utstyr er samlet inn fra idrettslagene og butikker i Rana, og mange har støttet Erick Panlap i sitt arbeid for de godt over tusen elevene ved sin gamle skole i Douala. De har blant annet fått skolebenker, slik at de fleste nå har sitteplass på skolen.

Panlap har ikke tenkt å gi seg med arbeidet, og nok en gang har han fått god hjelp, blant annet av Meyership og DHL som tar kostnaden med å sende pakkene til Kamerun.

– Vi og DHL er veldig stolt over å være med på dette. Erick drar nedover og kvalitetssikrer at det han gjør hjelper. Det er særdeles meningsfylt arbeid som når mange, sier Robert Jakobsen i Meyership.

Stor glede

Så langt har de sendt drakter til 750 unger i den største havnebyen i Kamerun. Der løper det barn rundt med drakter fra Rana. I tillegg er det sendt mange fotballer og annet utstyr.

Erick Panlap vokste selv om i Douala, og har opplevd den store gleden ungene får hver gang han kommer hjem. I slutten av mai blir det ny tur.

– Jeg husker at vi måtte lage baller selv. Hadde vi hatt ball da jeg vokste opp, hadde kanskje færre blitt banditter. Da hadde vi nok holdt oss på skolen og spilt fotball, i stedet for å gå rundt og ikke ha så mye å gjøre, sier Panlap.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Han er veldig glad for støtten han har fått fra bedrifter og enkeltpersoner i Rana.

– Uten dem hadde mitt arbeid vært uten verdi, sier Panlap.

Han bruker mye fritid på å spørre bedrifter og idrettslag om hjelp. Utstyret han får pakker han inn og får sendt til hjemlandet.

Godt i hjertet

Robert Jakobsen mener at Rana-fotballen på denne måten gir verdier på en fantastisk måte.

 

– For ungene der å få et helt draktsett, uansett farge, kan ikke beskrives. Man får mye igjen for pengene og det gjør godt i hjertet, sier Jakobsen.

Meyership støtter også arbeidet Ali Karan har startet i Sør-Afrika gjennom Friends with the poor.

– Det engasjementet som Ali og Erick viser for andre mennesker er usedvanlig flott. Det er utrolig viktig å engasjere seg med stort hjerte. Det er byens beste ambassadører, sier Jakobsen.

Kamerun

  • En republikk i det sentrale Afrika med cirka 24 millioner innbyggere.

  • Hovedstaden er Yaoundé. Erick Panlap er fra Douala.

  • Innsamlingsaksjonen har eget kontonummer: 4516.25.03640