Gå til sidens hovedinnhold

Karantenekrøll gjør at "supervikaren" Nils Petter stepper inn: – To uheldige sammentreff gjør at vi likevel får oppleve en fantastisk trio

Det var en stjernespekket trio som ble annonsert som gjester på Nordland Teater den 12. mai. Nå har Nils Petter Molvær hengt seg med for å holde konsert sammen med Tord Gustavsen og Kim Rystad.

Mostad kommer til Rana som en erstatning for trompetspilleren Arve Henriksen, melder 4/4 Forum for takt og tone i en pressemelding.

– Bakgrunnen for at Nils Petter Molvær erstatter Arve Henriksen er at Arve, som er bosatt i Sverige, måtte ha vært ti dager i karantene i Norge grunnet pandemien, før han kunne ha reist til Mo i Rana og gjort konsert, sier daglig leder Bjørn Bonsaksen.

Det blir altså Molvær som stepper inn som vikar for Henriksen. Egentlig skulle jazzprofilen turnere i Tyskland, men korona rammer også den planen.

– To uheldige sammentreff gjør at vi likevel får oppleve en fantastisk stjernetrio i Mo i Rana, noe vi virkelig ser fram til, uttaler Bonsaksen i pressemeldingen.

Trompetist, komponist og produsent Nils Petter Molvær omtales som en pioner innen det å kombinere jazz, elektronisk musikk og andre sjangre. Med en blanding av jazz, ambient, house, elektronika og break beats, samt elementer fra hiphop, rock og pop, er unike og dramatiske lydbilder en viktig del av Molværs særegenhet som musiker.

Han har vunnet en rekke musikkpriser, og hadde sitt store gjennombrudd med platen Khmer i 1997. Siden har han turnert både nasjonalt og internasjonalt.

Les også

Stjernetrio kommer til Rana: – En nær og sterk opplevelse i trygge omgivelser

Kommentarer til denne saken