Ni gull, fem sølv og ti bronsemedaljer. Det ble fasiten etter at 20 utøvere fra Rana Karateklubb deltok i helgas Boden Open.

– Julian Halsøy, Kerstin Regine Michalsen, Sander Nygård innfridde og hentet hjem gull. Det er vi nesten blitt bortskjemte med, men det er alltid moro og se at de utvikler seg videre og klarer å levere og holde trykket år etter år, sier Ronny Olsen.

Christopher Valbekmo gikk i klassen senior -75kg og fightet med stort fightehjerte med klokskap og rutine. Det ble noen tøffe tak i klassen, men han lot seg ikke rive med på destruktiv fighting, holdt hodet kaldt og vant sine kamper på overbevisende måte. I finalen var det en meget frustrert motstander som prøvde alle triks, også ulovlige på å vinne men var sjanseløs mot Christopher, sier Olsen.

I finalen møtte Nikolai Kråkstad den Svenske mesteren som også ble Nordisk mester i klassen, og denne gangen måtte vi gi tapt og se oss fornøyde med en flott sølvmedalje.

– Mange av våre yngre deltagere leverte også imponerende gode prestasjoner. Eskil Fretheim Nygård, Nicolai Valla, Marius Skevik Westgaard, Leah Christine Rasmussen, tok alle gull i sine klasser. I tillegg til at Kerstin Regine Michalsen og Linda Wright tok gull i lagkamp for damer, sier Ronny Olsen.

Olsen sier at det var en sterk åpning på sesongen. Stevnet i Boden brukes som en styrepinne på hvordan treningene har vært de siste månedene, hva som er gjort riktig og hva som må justeres.

– Nå er det nøyaktig en måned til NM i Bergen, så det gir oss litt tid til å jobbe med de justeringene som må til. I tillegg så drar et slikt stevne den største nervøsiteten ut av kroppen, sier Olsen.

Han sier at de er særdeles fornøyde med gjennomføringen av stevnet og ser at klubben har utøvere som kommer opp og er klare for å hive seg med på den stien som de erfarne har tråkket opp med å levere gode resultater.

– Nå håper vi at det ordner seg med lokaler slik at klubben har muligheter til fortsatt satsning. Da vår samarbeidspartner skal flytte ut av nåværende lokaler så må vi være ute den 1. april. Så litt desperat er vi i jakten på nye, sier Olsen.