Gå til sidens hovedinnhold

Denne jenta er vond å møte

Artikkelen er over 6 år gammel

Lisa-Marie Karlseng Utland får de beste skussmål fra trener Thomas Dahle.

Lisa-Marie Karlseng Utland har hatt en god sesong i Trondheim-Ørn, og neste lørdag spiller laget cupfinale i Telenor Arena mot Lillestrøm. Hun er den første fra Rana som spiller cupfinale siden Tommy Bergersen spilte for Lyn mot Molde i 1994.

Thomas Dahle, treneren til Trondheim-Ørn, er meget godt fornøyd med det Utland har prestert for laget etter at hun kom for to år siden fra Amazon Grimstad.

– Det har gått litt opp og ned for henne i perioder, vi har brukt litt tid til å bli kjent med hverandre på banen og hvordan vi ønsker å spille. Men når det løsner så får hun også belønningen, blant annet har hun deltatt på U23-landslaget i år. Det er fordi hun er en veldig god fotballspiller, sier Dahle.

Toppscorer

Seinest i oktober spilte Utland fra start for Norge mot Sverige. Hun har også fått prisen som toppscorere for Trondheims-Ørn i år.

En av grunnene til at det har gått litt opp og ned i forhold til antall mål for Utland, er at Ørn-treneren har ønsket å utvikle hennes kvaliteter som oppspillspunkt.

– Lisa-Marie har blitt flink til å holde på ballen slik at vi får flyttet laget etter. Samtidig er hun dyktig på kontringer, det så vi blant annet på målet hun scoret i semifinalen i cupen, sier Dahle.

Han ble oppmerksom på Utland da hun og tvillingsøsteren Marlene spilte for Fløya.

– Lisa-Marie er en veldig god spiller som vi er glad for å ha hos oss. Hun er en tøff og vond spiller å møte, det er ikke vanskelig å legge merke til henne på banen, sier Dahle.

Som person skryter han også av ranajenta.

– Hun fantastisk flott, hun har gode verdier og er veldig opptatt av de andre i kollektivet rundt seg. Smilende og blid er hun også alltid, sier Dahle.

Betyr litt for Nord-Norge

Laget ble nummer åtte i Toppserien i år, noe som de naturligvis ikke er helt fornøyd med. Men Ørn har et ungt lag, og henter spillere i all hovedsak fra Trøndelag.

Nå ser laget fram til cupfinale mot LSK kvinner neste helg. Dahle sier at det betyr mye både for klubben, han som trener og for spillergruppen.

– Det betyr veldig mye også for midtnorsk fotball og litt også for nordnorsk fotball at regionen her blir satt på kartet. Jeg har fått mange tilbakemeldinger fra fotballkollegaer i Norge, som er glad det ikke er to østlandslag i finalen. Vi driver også annerledes enn lag som LSK og Stabæk som henter ferdige produkter. Vi utvikler våre spillere, vårt arvesølv. Jeg føler vi reiser ned til cupfinalen med store deler av Norge i ryggen. Vi gleder oss, sier Dahle.

Har troen

De fleste regner LSK kvinner som klare favoritter, og det innser også Dahle.

– Ingen forventer at vi skal slå LSK, men samtidig er det ikke vits å spille en kamp om resultatet er gitt på forhånd. Det har skjedd større under enn at vi slår LSK. Vi er fullstendig klar over at det blir tøft, men vi har troen på at vi kan bli norgesmestere. Vi skal bite fra oss så godt vi kan, og er vi ikke gode nok, så har vi i alle fall prøvd, sier Dahle.

Gi din stemme på årets idrettsnavn på mail til sporten@ranablad.no. Du kan også sende sms til 2005 med kodeord "rnsporten".

Kommentarer til denne saken