Gå til sidens hovedinnhold

Dette har hun drømt om siden hun var 12 år

Artikkelen er over 5 år gammel

I dag er det seriestart.

Hun har drømt om A-landslaget siden hun var 12 år. Når får Lisa-Marie Karlseng Utland fra Gruben sjansen. Tidligere i uka ble hun tatt ut på A-landslaget til kampen mot Nederland 8. april.

Tidligere i uka ble hun tatt ut i troppen til landskampen mot Nederland 8. april.

- Det er veldig stort for meg, og jeg er SÅ takknemlig. Helt siden jeg var på min første sonesamling som 12-åring, drømte jeg om å komme blant de beste. Det blir spennende å se hvordan det går, sier Karlseng Utland, og snakker om A-landslagsdebuten hun kommer til å få mot Nederland den 8. april.

Hun hadde en bra sesong i fjor som toppet seg med cupfinale med Trondheims/Ørn. Hun laget ledermålet, men trønderne tapte til slutt.

Tidlig serieåpning

Da sesongen var slutt var ranværingen lei fotballen, og da hun reiste hjem til Mo på juleferie, var det også for å tenke over fotballframtida. Hun vurderte å legge opp.

- Man blir sterkere av en periode der man har vært litt nede. Jeg tror jeg fått litt igjen for det må, sier hun, og skryter av klubben.

- Jeg er bare så heldig som får være i Ørn. At jeg lykkes har like mye med at de andres innsats å gjøre. Tryggheten smitter over på meg, framholder hun.

Følg serieåpningen borte mot Sandviken live her klokken 15.00 i dag.

For i vinter har hun fulgt opp med å score hyppig i treningskampene. Da landslagstrener Even Pellerud så hun i aksjon på La Manga forleden, var han ikke i tvil om han ville se henne i aksjon på A-landslaget.

- Hun imponerte oss, sier Pellerud.

Men i helga handler det om seriestarten i damenes toppserie, der Ørn møter Sandviken på bortebane.

Har fått ny trener

Det har skjedd mye siden i fjor. Thomas Dale ga seg som Trondheims-Ørn-trener etter forrige sesong og ble erstattet av Trond Schjølberg fra Grand-Bodø ved nyttår.

Utfordringen for den nye treneren er forsvaret siden både kaptein og midtstopper Solfrid Andersen Dahle og høyre back Camilla Åseng la opp i vinter. Når i tillegg Kristine Haugen la skoene på hylla, er det tre rutinerte rever som er borte fra Ørn.

- Det er et veldig ungt lag og har ikke den samme rutinen som i fjor. Vi bør være fornøyd om vi havner midt på tabellen, mener hun.

Schølberg har ikke endre nevneverdig på spillestilen. Eneste forskjell er at de spiller med indreløperne lavere enn i fjor.

- Men det er greit med noe nytt og friskt på trenersida. Man lærer nye ting, sier Karlseng Utland.

Tidlig sesongstart

Starten på årets toppserie for damer skjer rekordtidlig. Dette er på grunn av VM i Canada og at landslaget ønsker best mulig forberedelse inn mot dette mesterskapet. I tillegg skal J19-landslaget spille avgjørende EM-kvalifisering i perioden 4. - 9.april.

- For å få en så jevn rytme som mulig på avvikling av serierundene, og samtidig ta hensyn til den ekstra belastningen våre 19-åringer opplever, må Toppserien starte tidlig i 2015 29. mars, sier leder for toppfotball kvinner, Heidi Støre.

Tabelltips

Slik tipper vi topserrien for damer ender i år:

1. Stabæk

2. LSK Kvinner

3. Røa Fotball

4. Avaldsnes

5. Kolbotn

6. Vålerenga

7. Trondheims/Ørn

8. Arna-Bjørnar9. Amazon

10. Grimstad

11. Medkila

12. Klepp

13. Sandviken

Kommentarer til denne saken