Når sant skal sies, var det likevel en slags rettferdighet i at Agnete Johnsen stakk av med seieren

Artikkelen er over 4 år gammel

Journalist Hugo Charles Hansen tar for seg MGP-sirkuset i dagens Ke de går?

DEL

Ke de går?Ja, så var det den tida på året igjen. Det var ikke til å komme utenom i år heller.

Jeg snakker om Melodi Grand Prix, den norske finalen.

Denne gangen hadde arrangørene i NRK, enten av dårlig samvittighet eller av dårlig økonomi, heldigvis nøyd seg med én kveld for å få avgjøre hvem som skulle sendes ut i Europa for, som det så fint heter, å forsvare Norges ære.

Ære være dem for det, uansett hva grunnen var.

Men tilbake til sist lørdags musikalske pose kamferdrops.

Eller skal jeg heller si «blanda drops»? For det er virkelig en mix du skal lete bra langt ut i periferien av Spotify og iTunes for å komme i nærheten av. Oddsen for at dette ville utgjort noens «topp 10-spilleliste» er vel omtrent på nivå med å vinne førstepremien i Lotto – eller å kaste en tennisball i blinde ut togvinduet på Nordlandsbanen og treffe en papirkurv vilkårlig utplassert langs linja et sted.

Vel, det er noen som gjør det hver helg – vinner i lotto, altså. Jeg tviler imidlertid på at det var andre enn de involverte som så det kommme, den katastrofeversjonen av «10 i skuddet» som skulle utspille seg foran lisensbetalende fjernsynsøyne denne kvelden.

Buketten av musikalske blomster som tilbys sterkt medisinerte eller passelig rødvindsmarinerte seere inkludert meg selv – rødvinsmarinert altså – er blitt en tungfordøyelig blanding av artister få andre enn deres egne nærmeste har hørt om og gamle panikkridde travere med et siste fortvilt forsøk på å vekke en karriere som forlengst har inntatt stabilt sideleie. Alternativet til MGP-deltakelse er sannsynligvis elektrosjokk. Som MGP Junior skulle vi kanskje også vurdert en MGP Senior.

I sistnevnte klasse stillte i år dessverre mine gamle helter i Stage Dolls. Verken høyden på håret eller melodiene til Torstein Flakne evner dessverre å imponere noen lenger.

Når sant skal sies, var det likevel en slags rettferdighet i at Agnete Johnsen stakk av med seieren. Melodien Icebreaker var spennende, og som artist har MGP-juniorvinneren fra Blacksheeps vokst seg voksen.

Nå håper jeg bare hun tar «Oro jaska beana» som ekstranummer i Stockholm.

Hugo Charles Hansen

Hugo er vår krimjournalist med mange fritidsinteresser, der nummer en er bøker og det andre reiser. Han kombinerer gjerne de to.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags