Gå til sidens hovedinnhold

Jeg liker å ri

Artikkelen er over 4 år gammel

Journalist Karina Solheim skriver om hobby, ordspill og dobbeltbetydninger i Ke de går?

Med denne overskriften tenker du sikkert litt av hvert i ditt stille, skitne sinn:

– Så vulgær hun er?

– At hun kan finne på å skrive noe slikt?

– Huff, for en grisejente.

Slapp helt av!

Det er faktisk du som er en liten gris, fordi du i det hele tatt kobler en hyggelig aktivitet med et dyr, opp mot noe seksuelt.

Hestejente har jeg vært så lenge jeg kan huske, og liker selvsagt derfor å ri. Jeg hadde ikke holdt på med hest hvis jeg ikke likte det.

Det er ikke rent sjeldent at jeg får seksuelt relaterte spørsmål eller kommentarer når jeg nevner at jeg driver med hest.

Det virker som om at det slår helt om i hodet på enkelte når de hører ordene ri, hingst, eller pisk.

Jeg har til tider pisker liggende i gangen hjemme, sammen med mine lærridestøvler og sporer. Det kan være at enkelte danner seg et visst inntrykk av meg som person før de i det hele tatt har kommet inn i stua. Men jeg driver bare med hobbyen min, som enkelte har et forvridd syn på.

Tenk om man skulle koblet alle hobbyene med noe seksuelt?

Det krever ikke akkurat så stor hjernekapasitet å finne ordspill og grove dobbeltbetydninger til både ballspill, jakt og fiske. Og for ikke å snakke om golf.

Antar du allerede er godt i gang med drodlingen?

Så hvorfor skal min hobby hele tiden kobles med noe grovt? Hvorfor føler jeg at det noen gang er upassende å fortelle andre om interessen min med reine ord?

Kanskje tror enkelte at jeg er vulgær, og til og med inviterer til noe upassende bare fordi jeg bruker et elementært ord slik som å ri.

nei, Skal du drive med hest må du forberede deg på alle slags «morsomme» kommentarer.

Hvem har vel ikke hørt at hest er best som pålegg? Jada, Øystein Sunde har til og med skrevet en hel sang om akkurat det.

Hva med å være litt original for en gang skyld? Jeg tror helt ærlig ikke det eksisterer flere bemerkninger rundt hobbyen min som jeg ikke allerede har hørt. Du skjønner jeg hører det hver gang jeg sier at jeg liker å ri.

Men nå skal jeg fortelle deg noe en gang for alle, noe som kanskje setter en stopper på de grove assosiasjonene dine. For saken er nemlig den at det ikke finnes noe seksuelt med sporten i det hele tatt. Vi blir skitne og vi lukter akkurat som det vi driver med, nemlig hest.

 

Kommentarer til denne saken