Det har vært en drittsommer, dermed basta, og ja. Jeg er nok værsjuk, igjen

Artikkelen er over 2 år gammel

Journalist Viktor Leeds Høgseth skriver om sommeren som var i dagens Ke de går?.

DEL

Ke de går?Jada, alle vet at jeg er værsjuk, men det er ikke det jeg skal snakke om. Sommeren har vært en drittsommer uten like og det trenger man ikke være værsjuk for å se. Halvannen uke hadde vi i sommer, med sammenhengende fint vær. Halvannen uke. Thats it. Det var ikke mer.

De dagene vi hadde var det tropisk stemning på berget. Godt over 25 grader flere dager på rad og verden var bare nydelig. Nå har det seg slik at jeg hadde ferie akkurat da og trakk dermed vinnerloddet i sommerens sjansespill.

For det er et sjansespill på Helgeland om sommeren. Man er rimelig sikker på at det blir dårlig vær, men man kan bli overrasket, slik man ble den halvannen uka jeg nevnte. Men har du fulgt med værmeldinga etter hver helg så har det sett rimelig annerledes ut.

Vi har for lengst tatt fram klær for anledningen og vintervottene er ikke langt unna

Sikkert som banken så har YR.no meldt om strålende vær for neste helg, hver mandag og tirsdag. Så også forrige helg før Verket, men da helga kom så var det med regn og kulde. Nå mot kommende helg så er det jaggu meldt fint vær igjen. Men vi som bor her oppe tror ikke på dette lenger. Vi har for lengst tatt fram klær for anledningen og vintervottene er ikke langt unna. Roper du ulv-ulv, og så videre ...

Kan det være at grunnet vissheten om dårlig vær på Helgeland så tar meteorologene visse hensyn? Kan det være at de frykter at folk rett og slett skal gå til grunne hvis de melder været slik det egentlig er?

Jeg tror det. For hvis vi visste at sommeren kom til å bli så bedriten som den har vært så hadde det ikke vært folk igjen her. Flyene til varmere strøk hadde hatt folk på vingene for å mette behovet, for kalde nordmenn.

Nå har det jo vært usedvanlig varmt sør i Europa denne sommeren og folk der trenger avkjøling. Hva med å tjene litt på drittværet som vi jo får hver sommer?

«På Helgeland er det spektakulært, på alle måter. Vakker natur og skikkelig ruskevær. Kom og opplev råskapen som nesten tar livet av folk»

Det er vel mitt lodd her i livet at jeg ikke liker dårlig vær, men jeg liker plassen jeg bor på

God reklame det, for dem som ønsker seg slikt vær. Kanskje en idé ...

Nå vet jeg at mange rister på hodet og bannlyser skribenten som bestandig snakker om drittværet på Helgeland. Hvorfor flytter han ikke?

En gang skal jeg ta med meg snippesken min og dra dit det passer meg, når som helst på året, men først skal jeg jobbe til jeg går av med pensjon.

Det er vel mitt lodd her i livet at jeg ikke liker dårlig vær, men jeg liker plassen jeg bor på. Det er bare mye drittvær og det irriterer meg, men bare så mye at jeg raljerer over det.

Men skulle vi være så heldige å få noen fine dager i august og september så husk at det ikke er ensbetydende med en god sommer. Det er høst nå, men folk her oppe har en tendens til å glemme lett. Kanskje det har noe med evnen til å overleve, noe ala det YR holder på med.

Det har vært en drittsommer, dermed basta, og ja. Jeg er nok værsjuk, igjen.

Viktor Leeds Høgseth

Journalist og frontredigerer i Rana Blad.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags