Som noen kanskje har fått med seg så sluttet jeg med snus på seinvinteren i år. Jeg skal ikke si så mye mer om det nå, men jeg har lyst til å fortelle om mitt kjærlighetsforhold til søtsaker.

Etter snusslutten har jeg fortsatt daglige sjokoladeorgier med Freia, Candy King og Nidar. Vi har utviklet et avhengighetsforhold og har blitt helt uadskillelige.

Jeg har dog bestemt meg for å avslutte kjærlighetsforholdet over sommeren. Jeg har funnet ut at vi ikke er bra for hverandre. Vi passer ikke lenger sammen.

Jeg kan si det som det er, jeg har rett og slett vokst fra dem. Og det i dobbelt forstand.

Du skjønner at her om dagen feiret jeg nemlig at jeg hadde lagt på meg syv og et halvt kilo. Den høytidelige markeringen fant sted på jobb med en softis og en 200 grams sjokoladeplate med Helnøtt.

Noen vil kanskje også påstå at jeg har dårlig innflytelse på dem. At min søtlige appetitt påvirker enkelte i negativ retning.

Nå har jeg hvert fall bestemt meg for å sette punktum.

Er det en ting jeg har lært, så er det at noen kjærlighetsrelasjoner er verre å bryte enn andre.

Noen får nemlig et psykisk grep rundt deg, som det er vanskelig å løsrive seg fra. Selv når du vet at det ikke er bra for deg, så lurer du likevel på hvordan livet kan være godt uten.

Selv om forholdet har utviklet seg til å bli mer alvorlig nå enn tidligere, har jeg alltid hatt en veldig dragning mot søtsaker.

Jeg var jo en av Arhaugkioskens beste kunder i sin tid.

La meg si det sånn, det var ikke mye plast eller glass å spotte langs grøftene på Gruben på slutten av 80-tallet. Daglig patruljerte jeg og mine mange venninner gatene og organiserte store leteaksjoner i område.

Vi sysselsatte faktisk en hel arbeidsstab ved Arhaugkiosken i flere år med tomflasker og varehandel.

Du vet, en stund fikk du faktisk to Bugg for én krone.

Selv om jeg har utviklet et usunt forhold til søtsaker, må jeg få legge til at jeg faktisk er nokså sunn når det kommer til mat, tro det eller ei. Jeg velger vanligvis alltid sunneste alternativ og lager det meste fra bunnen av. Problemet er bare at etter et sunt og godt måltid kribler det alltid i magen etter noe usunt. Men etter sommeren er det tid for å kutte ut sjokoladen. Den tid den sorg sier jeg bare.

Jeg er fortsatt snusfri om ikke annet. Og det beste av alt er at jeg nå har sluttet å tenke på det til hverdags. Forhåpentligvis kan jeg si det samme om sukkeret om et lite halvår.