Etter at tanna var fiksa og jeg våknet, fikk jeg høre at jeg snorket om kapp med boret

Det er dyre søvnminutter å sove hos tannlegen.

Det er dyre søvnminutter å sove hos tannlegen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

KE DE GÅR?Det er viktig å sove godt. Kjenner man at en er trøtt, bør man ta seg en blund. Som småbarnsfar vet jeg at det ikke bestandig er slik at jeg får sove godt hele natta. Det skjer titt og ofte at man blir vekket av en av de små håpefulle, som trenger hjelp til et nødvendig besøk på do. En må da bare stå opp i ørska og hjelpe til. Heldigvis har jeg lett for å sovne igjen etterpå.

Derimot er de ikke lette å vekke om morgenen på ukedagene. Da vil de helst sove, men du kan være sikker på at de vil opp tidlig når helga setter inn. En blir da vekket med klar beskjed klokka 07.00 om at nå vil de ha pappa på beina og at det er tid for å ta turen ned for å lage en tidlig frokost. Uansett hvor trøtt man da er, må man bare opp. Og det blir jo raskt en koselig morgenstund.

Det hender ellers ganske ofte at jeg kan bli litt ettermiddagstrøtt. Når ungene vil se på NRK Super og barne-TV etter middag, ønsker de gjerne at pappa sitter ved siden av dem. Det må glatt innrømmes at det fort kan skje at jeg blir trøtt av de ulike barneprogrammene der, som man har sett før ulike steder. Det på se barne-TV kan da i stedet fort bli gjort om til det å sove barne-TV. Og slokner jeg der, ser de små raskt muligheten å benytte pappa som sofa, uten at jeg merker mye til det og sover videre.

Det må ærlig innrømmes at det ble noen dyre minutter med søvn hos tannlegen

Å sove når man kan og har anledning er viktig. Det gjør godt å stjele seg en liten blund på steder man ikke forventer å en lur. For en stund siden ble den taktikken benyttet på et sted der ikke mange pleier å sove. Jeg skulle til tannlegen min for å tette noen hull etter ivrige slektningen av Karius og Baktus hadde gjort en jobb. Det var da påkrevd å få stoppet disse krabatenes herjinger, før de begynte å lage kjelleretasjer på sine tannhus. Jeg er ikke redd for tannlegen. For å slippe å se opp i det sterke lyset vedkommende bruker for å se skikkelig inne i munnen min, valgte jeg å lukke øynene. Jeg fant meg tydeligvis veldig godt til rette i tannlegestolen. Det at boret surret rundt og rundt i tanna med sin markante lyd fungerte som en vakker en godnattsang. Mens tannleggen styrte på for å fjerne ei gammel fylling, for å nå til hullet under, sovnet jeg rett og slett der jeg satt med vidåpen kjeft. Etter at tanna var fiksa og jeg våknet, fikk jeg høre at jeg snorket om kapp med boret. Tannlegen min i Finneidfjord fortalte at det slett ikke hørte med til normalen at pasienter sovnet mens hun jobbet inne i munnen deres.

Det må ærlig innrømmes at det ble noen dyre minutter med søvn hos tannlegen. For det jeg måtte ut med, kunne jeg glatt kjøpt meg noen gode overnattingsdøgn på et bedre hotell. Det fine var imidlertid at jeg var i god form etter besøket i tannlegestolen og klar for ny innsats på jobben. Jeg slapp også å frykte at innsatsen til Karius og Baktus sine slektninger skulle gi meg akutt tannpine.

Arne Forbord

Journalist i Rana Blad.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags