Gå til sidens hovedinnhold

For å beholde en liten rest av spenning, legger media opp til en duell mellom Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug

Artikkelen er over 5 år gammel

Journalist Hugo Charles Hansen skriver om den norske dominansen i langrenn.

KE DET GÅR? Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Sist helg var vi endelig i gang. Jeg snakker ikke om adventstida, adventsstria eller noe i den dur.

Det dreier seg selvsagt om verdenscupen i langrenn. Og allerede nå ser det ut som ting fortsetter der de slapp sist vår. Det meste skal dreie seg om Norge, både i herre- og dameklassen. For å beholde en liten rest av spenning, legger media opp til en duell mellom Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug. Men sistnevnte har ikke mye å gå med, og har avlyst duellen før startskuddet går. – Æ e jo knapt god nok for landslaget, sånn som det e no, påstår trønderen. Om han mener det er jo en helt annen sak.

På spinnesiden påtok Heidi Weng seg personlig ene og alene å besørge spenninga. For hvorfor i h... satte hun i gang å spurte en runde før mål, før hun så tok strakeste veien rett mot mål? Det lurte nok både Heidi, konkurrentene og tv-seerne på. – Jeg er vel verdens største idiot, erkjente Weng. Nei da, det kan vel gå rundt i topplokket for noen og enhver når det skal gås runde på runde. Jeg mener det viser bare en unik evne til å få ut alt potensial; alt blod går ut til armer og bein, ingenting opp til hjernen.

– Nei, det er vel bare nok et bevis på at vi er smartere enn svenskene, kommenterte en i den norske landslagsledelsen

Apropos hjerner og tankevirksomhet. Noen kloke hoder i den norske leiren har tydeligvis stukket nettopp de kloke hodene sammen, og kommet opp med enda en måte for det stakkars norske laget å få en fordel overfor konkurrentene.

Smørebusser til millionvis av kroner har jo dessverre vist seg å være langt fra tilstrekkelig.

Det ga jo OL i Sotsji et klart bevis på.

Nei, nå har nordmennene inngått smøringssamarbeid med det britiske langrennslandslaget (!!!). Kort fortalt går det ut på at nordmennene får sende flere ski- og smøringstestere ut i løypa før start, under påskudd av at vi også tester for engelskmennene.

Ikke rart at svenskene er besvikne och förrbannat.

– Nei, det er vel bare nok et bevis på at vi er smartere enn svenskene, kommenterte en i den norske landslagsledelsen – uten et spor av anger eller ironi.

Ja, så er vi altså i gang igjen – med svenskekrigen.

Hugo Charles Hansen

Journalist og vaktsjef

 

Kommentarer til denne saken