Timing er nøkkelen for å nå fram med svært lite viktige nyheter, det vet nok de fleste kjendiser i Norge

Artikkelen er over 4 år gammel

Journalist Gøran O. Pedersen tar for seg Australia i MGP.

DEL

Ke det går?Det kommer nok ikke som et sjokk at Australia også neste år skal delta i Eurovisjonen. Nyheten har kommet i skyggen av terroren, naturlivis. Men nå er det altså klart at det ikke bare ble en gjestevisitt for Australia som deltaker, de kommer tilbake. Så får man heller stille spørsmålstegn ved å slippe den nyheten i etterdønningene av den grusomme terroren.

Timing er nøkkelen for å nå fram med svært lite viktige nyheter, det vet nok de fleste kjendiser i Norge.

Mange sperret jo opp øynene da landet som ligger helt på andre siden av kloden fikk delta i Eurovisjonen i år. De ble invitert med på 60-årsfeiringen fordi musikkfestivalen er så populær «Down Under».

– Vi fikk utrolig mange gode tilbakemeldinger etter at Australia deltok, både fra seere, fans og presse. Vi ønsker å sette et ekstra fokus på et land som har vært med oss i mer enn 30 år, sier Eurovisjons-sjef Jon Ola Sand til NRK.

Det må han for all del få lov til å si – men sannheten er nok en annen. Det handler om en fin dunke med euro.

Jeg har bestandig vært forundret over at et arrangement som fenger så mye folk i hele Europa, til tross for at musikken sjelden når de store høydepunkter, kan være et så gedigent underskuddsforetak.

Det er klart det koster å arrangere, men når det blir så kostbart at land nærmest går konkurs og ikke tør å stille opp i frykt for å vinne, så er det jo ikke bra. Det burde være mulig å tjene stort på å arrangere et slikt arrangement.

At Australia nå kommer inn gir kanskje håp om bedre økonomi.

Jeg har ikke sett noe regnskap og vet ikke hvorfor det går så til de grader med underskudd, men kunne det ikke være en idé å flytte arrangementet ut på en fotballstadion å få inn langt flere tilskuere? Vi vet jo at de største artistene hover inn penger med sine fantastiske konserter rundt på Europas største idrettsanlegg.

Lite går over i historien like raskt som melodifestivalen. Mens jeg skriver disse linjer har jeg ingen mulighet til å komme på hvem som vant årets Eurovisjon. Men jeg satser nok på at det blir i Australia før eller siden. Et MGP på morgenkvisten hadde faktisk passet perfekt.

Gøran O. Pedersen

Journalist og frontredigerer i Rana Blad.

Lite går over i historien like raskt som melodifestivalen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags