Siden lørdag har NRK stått igjen uten et eget program for elektronika i noen av deres 16 radiokanaler. Det er ikke bare trist. Det er tragisk

Ikke mer DJ Friendly å høre på NRK nå.

Ikke mer DJ Friendly å høre på NRK nå. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Digitalsjef Tord Olander Pedersen skrive i dagens Ke det går? om når NRK nekter å lytte.

DEL

Jeg var langt fra den eneste som sent lørdag kveld skrudde på NRK P3 for å høre på Erik Eriksson aka DJ Friendly. I nærmere 18 år har den høyt respekterte elektronika-DJ-en vært en garanti for kvalitetsmusikk innen alt fra chillout til house. Nå er det dessverre slutt.

Ikke fordi DJ Friendly selv legger inn årene, men fordi NRK har funnet ut at det er på tide å si stopp. Begrunnelsen for å sende et av de beste musikkprogrammene på statskanalen på døra er derimot syltynn: «Det ligger i P3s natur at vi skal ha en kontinuerlig endring av sendeskjema», uttaler P3s musikksjef Mats Borch Bugge til Dagbladet om det som er kanalens mest hørte program på nettradio.

Samme Borch Bugge uttalte for øvrig i 2012 om Todd Terjes internasjonale klubbhit «Inspector Norse» at den ikke passet inn for listing på P3 da den minnet mer om bakgrunnsmusikk for en butikk. DJ Friendly hadde da allerede i flere år spilt Todd Terje. Senere det året ble samme låt kåret til årets beste av det britiske magasinet MixMag. Året etter ble Todd Terje spurt av BBC Radio 1 om han kunne bidra med en mix. Året etter der avsluttet han som headliner på Øyafestivalen. God nok for BBC, men ikke for P3, altså.

DJ Friendly var for øvrig først ute på NRK med både Röyksopp og Kygo. Bare for å nevne noen av de mange norske talentene han har bidratt til å løfte frem.

Selv forteller Eriksson at han ble tilbudt videre jobb hos NRK. Ikke innen fagfeltet sitt, men innen eventavdelingen i Oslo. Blant annet med ansvar for å henge opp plakater for «Topp 20». Slik verdsatte NRK hans kompetanse.

Forståelig nok valgte han å ta sluttpakke, og uttaler at han har blitt veldig respektløst behandlet av NRK etter å ha vært ansatt i statskanalen siden 1994. «Det er som å bli pisset i trynet», sier han til Dagbladet om behandlingen.

Også lytterne reagerer sterkt. I skrivende stund er over 12.000 medlemmer av en protestgruppe på Facebook. NRK har blitt teppebombet av sinte tilbakemeldinger. Uten at det hjelper. Siden lørdag har NRK stått igjen uten et eget program for elektronika i noen av deres 16 radiokanaler.

Det er ikke bare trist. Det er tragisk. Det er faktisk på grensen til skammelig.

Tord Olander Pedersen

Digitalredaktør, Rana Blad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken