Den siste tiden har nyhetsbildet blitt preget av flere seksuelle angrep på kvinner.

I Köln gikk gjenger av unge menn løs på det andre kjønn. De ble befølt, seksuelt trakassert og i noen tilfeller er det meldt om voldtekt.

I Sverige er det akkurat blitt avslørt at flere angrep også skjedde under en musikkfestival. Jeg reagerer på dette med avsky.

Det sies at de som gjorde dette var innvandrere, men det er uvesentlig for meg. Jeg mener at de som har gjort dette må straffes, uansett. Er det tyske menn som står bak så skal de straffes. Er det innvandrere som har søkt om opphold grunnet krig og ufred i deres eget land så skal de kastes ut.

Kommunestyret vil bruke to millioner kroner på husshopping

Enhver person som ikke holder et annet menneskes likeverd skal ikke ha samme tilgang til livets goder som andre. Det være seg om de er mørkhudede, fra Asia eller om det er folk fra vesten.

Kardemommeloven, som mange i Norge anser som god, sier: Du skal ikke plage andre, du skal være grei og snill. For øvrig kan du gjøre som du vil.

De som bare holder på med ugangn og ufred, plager andre folk, tråkker på andre mennesker, mobber folk, driver med vold og annen faenskap skal og må straffes. Noe av det verste jeg vet er uprovosert vold. Ser man på nettet finner man utallige eksempler på hvordan enkelte behandler kvinner. Gjenger legger ut «skrytevideoer» der de slår forbipasserende kvinner, filmer dette, ler mens de gjør det, for så å poste det på nettet. Det er ikke slik jeg er blitt oppdratt og det er ikke slik jeg har oppdratt mine unger.

Jeg nekter å sitte stille og bare akseptere at dette skjer. Jeg vil gjøre motstand mot denne illeluktende trenden så lenge det går blod i min kropp. Jeg vil at skikkelige mannfolk gjør opprør mot det som skjer. Kvinner, ja alle, har en lovfestet rett til å gå i fred og ro uten å føle frykt.

I dette landet ønsker jeg at vi fortsatt skal respektere hverandre og ha aksept for at alle er forskjellige. Men da må alle følge kardemommeloven. Verre er det ikke!!

Viktor Leeds Høgseth

Journalist og frontredigerer i Rana Blad.