Det er altså som sikkert mange skjønner, en klubb som enten hates eller elskes. Ingenting midt mellom.

Wayne Rooney og Manchester United. Bare tre prosent (av dem som har deltatt i undersøkelsen til Nettavisen) har en nøytralt forhold til klubben. Foto: Wikimedia Commons

Wayne Rooney og Manchester United. Bare tre prosent (av dem som har deltatt i undersøkelsen til Nettavisen) har en nøytralt forhold til klubben. Foto: Wikimedia Commons

Artikkelen er over 5 år gammel

Journalist Gøran Opanashchuk skriver i Ke det går? om en kvalitativ undersøkelse med overraskende utfall.

DEL

KE DET GÅR? Det er bare noen dager til fotballen rulle igjen på kontinentet, til glede for noen, til forargelse for andre.

Det har for eksempel Nettavisen markert med en spesiell undersøkelse i forhold til Premier League, der man svarer om man liker, misliker eller har et nøytralt forhold til hver enkelt klubb. Selv har jeg et meget avslappet forhold til Premier League, og ser nesten aldri kamper derfra, men har jo noen lag man liker bedre enn andre. Så jeg gikk gjennom hvert enkelt lag, til stor glede for dem som teller klikkene i Nettavisen, og da oppdager man jo litt av hvert.

For eksempel er det ikke Manchester United eller Liverpool som er de mest populære klubbene, skal man tro denne undersøkelsen.

Dette er lagene som flest liker: Southampton (55%), Manchester United (46%), Arsenal (33%), Bournemouth (31%) og Liverpool (29%).

I motsatt ende så finner vi kanskje ikke så overraskende Chelsea og Manchester City i føringen. Disse lagene er mest mislikt: Chelsea (85%), Manchester City (83%), Liverpool (63%), Manchester United (51%), Tottenham (46%), Arsenal (32%) og Stoke (31%).

Det ferske laget Bournemouth er det bare én prosent som misliker. Litt merkelig kanskje, av to grunner. Det er nabobyen til den mest likte klubben (Southampton), og de har kommet seg opp til Premier League «fra intet» med god hjelp av russiske rubler.

Det som forteller mest om en klubb er nok kanskje likevel det siste alternativet, nemlig «det er nøytralt». Her er det bare tre prosent utslag for Manchester United.

Dette er lagene som flest liker: Southampton (55%), Manchester United (46%), Arsenal (33%), Bournemouth (31%) og Liverpool (29%)

Det er altså som sikkert mange skjønner, en klubb som enten hates eller elskes. Ingenting midt mellom. Noe som man strengt tatt ikke hadde trengt en «undersøkelse» for å vite. «Likegyldigheten» til en del andre lag er ikke så mye større, Liverpool (8%), Chelsea (9%) og Manchester City (14%).

Det er nok bedre å være i denne enden av skalaen enn i motsatt, egentlig. For da bryr ikke folk seg. For Watford (85%), West Bromwich (84%), Leicester (81%), Norwich (81%), Sunderland (76%) og Swansea (69%) må nok se langt etter overskriftene i Nettavisen etter denne kvalitative undersøkelsen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken