Styret ved Nordland Teater har enstemmig vedtatt å ansette Ketil Kolstad (48) som neste teatersjef etter Birgitte Strid. Det melder teateret i en pressemelding.

Teatret fikk 14 gode søkere til stillingen innen søknadsfristen 15. august i år.

Ketil Kolstad (48) er utdannet skuespiller og forfatter, og har i tillegg fag innen ledelse.

Han har vært teatersjef ved Nord-Trøndelag Teater (nå Turneteateret i Trøndelag).

I pressemeldingen står det at aktiviteten i hans tid ved Nord-Trøndelag Teater ble mer enn tredoblet og publikumstallet nesten femdoblet. Han skal ha vært sterkt delaktig i at Nord-Trøndelag Teater fikk regionteaterstatus og fikk gjennomført bygging av nytt teaterhus på Verdal.

Kolstad har også vært daglig leder av ASSITEJ Norge (internasjonal organisasjon som jobber med scenekunst for barn og unge), samt generalsekretær for Norges Bygdeungdomslag mm.

Nå er han selvstendig næringsdrivende i sitt eget foretak Kolstad Tekst/Landstryker, der han er produsent for friteater og frilans skuespiller, instruktør, dramatiker og dramaturg.

Ketil Kolstad tiltrer stillingen 1. januar 2025 i ett åremål på fire år. Styreleder Magne Pettersen Gleinar er fornøyd med ansettelsen.

– Jeg ser fram til at teatret skal nyte godt av hans relevante erfaring innen teaterledelse og teaterproduksjoner, samt hans scenekunstfaglige kompetanse og kunstfaglige forståelse, sier Gleinar. Han har overbevist oss om sine gode lederegenskaper, og at han er den riktige til å lede teatret inn i en spennende og utfordrende framtid.

Birgitte Strid går av som teatersjef, etter et 12 år langt åremål.

I presseskrivet står det at Strid i sin tid sørget for et betydelig kunstnerisk løft for teatret. Teatret har med Strid bak det kunstneriske roret oppnådd flere Heddapriser og nominasjoner, og nå nylig Norsk Publikumsutvikling sin «Fornyerpris» i produksjonen Torn & Rose i Eventyrland, sammen med Teater Vestland. Hun har sørget for samarbeid med en rekke institusjoner, både innenlandske og utenlandske frie grupper.

Les også:

Pris til Nordland Teater for ny teknologi

Les også Terningkast 4

Torn & Rose er eventyrlig sjarmerende, men den beste magien oppleves utenfor brilleland