Om lag 89 prosent av befolkningen i den kinesiske provinsen Henan er smittet av korona, opplyser provinsens folkehelsesjef.

Provinsen ligger sentralt i Kina og har rundt 100 millioner innbyggere. Hvis tallet stemmer, innebærer det at rundt 88,5 millioner mennesker har fått covid-19.

Opplysningen om at 89 prosent av befolkningen er smittet, ble gitt av Kan Quancheng, sjefen for provinsens helsekommisjon, på en pressekonferanse, melder The Guardian. Smitteraten er basert på tall fra 6. januar.

Han sier også at antall besøk ved provinsens såkalte feberklinikker, nådde en topp 19. desember, og at det har vært en nedadgående trend etter dette.

Offisielt har Kina kun registrert 5.272 koronarelaterte dødsfall per 8. januar, men ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) er tallene preget av omfattende underrapportering. Eksperter anslår at 1 million mennesker kan komme til å dø av covid-19 i Kina i år.

Kina kjemper nå mot en voldsom koronabølge etter at de fleste smitteverntiltakene ble opphevet i desember. Før dette førte Kina en nullsmittestrategi som innebar harde nedstenginger og svært begrenset bevegelsesfrihet i nesten tre år.

Etter hvert som koronaviruset muterte til mer smittsomme varianter, ble det stadig vanskeligere å kontrollere smitten, samtidig som folk begynte å demonstrere mot tiltakene i en rekke byer.

(©NTB)