Rana kino gjenåpner igjen førstkommende lørdag. Selv om det blir en forsiktig gjenåpning, så gleder kinosjef Kristin Kildal seg enormt til endelig å snurre film igjen.

Regjeringen har åpnet muligheter for et kinopublikum på 50 personer. Rana kino vil imidlertid starte litt mer forsiktig. De første filmene vil ha et publikum på maksimum 30 personer. Så vil man eventuelt øke antallet til 50 når man har gjort erfaringer med 30 personer i starten.

Det settes nå opp film for alle aldersgrupper, forteller Kristin Kildal i en pressemelding fra Rana kommune:

– Vi tar opp igjen et par av filmene som skulle hatt premiere den helga som kinoen ble nedstengt, som animasjonsfilmen «Samsam» og actionfilmen «Bloodshot».

  • I «Samsam» møter vi verdens minste superhelt som har alt han kan drømme om; kjærlige foreldre, en gjeng supervenner og et eget romskip.
  • «Bloodshot» er basert på en tegneserie med Vin Diesel i hovedrollen. Her er det action, sci-fi og drama i skjønn forening
  • Den norske filmen «Flukten fra grensen», som også gikk på kino før dørene ble stengt, har også fått plass i programmet. Filmen fikk veldig god tilbakemelding fra publikum, og både større barn, foreldre og besteforeldre gikk sammen på kino.
  • Helgas premièrefilm er den danske komedien «Klovn The Final» som er den tredje og siste filmen med Fram Hvam og Casper Christensen.

– Det blir en «myk åpning» når kinoen åpner dørene etter nesten to måneder. Tiden fra nedstengning og til nå har vært brukt til oppussing av toaletter og foaje, men også med å finne gode løsninger slik at det skal være trygt å gå på kino igjen. Vi sørger for gode renholds- og smittevernrutiner, slik at både publikum og ansatte skal være trygge hos oss. Utover styrket daglig renhold vil vi mellom forestillingene rengjøre sal og alle kontaktflater utover dette, sier Kildal.