Komiker Frank Arne Olsen, kjent fra Honningsvågrevyen, slipper å levere inn politiuniformen han i en årrekke har brukt i en karakter, har tingretten bestemt.

Det er Nordlys som skriver at Nord-Troms og Senja tingrett har kommet fram til at 60-åringen får beholde politiuniformen han har brukt som komiker i snart 20 år.

Olsen har i årtier brukt uniformen når han har underholdt med karakteren Kliff Arne på scenen, i reklamevideo og på politiets julebord. Men da han på Facebook tidligere i år la ut en video han hadde laget hjemme i garasjeanlegget i Tromsø, ble det bråk.

Det mente politiet var urettmessig bruk av politiuniformen og varslet at de ville inndra uniformen. Politiet mente komikeren hadde brukt uniform uhjemlet, og at han ga seg ut for å være offentlig myndighet. Retten mener derimot det ikke har betydning, skriver avisen.

– Selv om dette ikke er skuespill eller revynummer filmet på en scene, men i en bil i et garasjeanlegg, er fremstillingen av karakteren med en liten hund i passasjersetet, sammenholdt med det ekstremt useriøse innholdet i monologen, av en slik karakter at det ikke er tvil om at dette er skuespill, skriver tingrettsdommeren.

(©NTB)