Det nye møtestedet «Hver gang vi møtes» for mennesker med ulike funksjonsnedsettelser har som mål å skape større deltagelse og mindre utenforskap. Startskuddet gikk i fjor høst, og det har vært godt oppmøte gjennom året.

– Vi møtes hver andre uke i Ytteren kirke. Vi som er frivillige og arbeidende voksne og ungdommer tar imot klubbmedlemmene når de kommer. Vi har blå t-skjorte på oss, forklarer Ole Nygård Haugen.

Spenningen var stor ved oppstart, men til sommeravslutningen var fasiten klar:

– Tilbudet er svært godt mottatt og vi har hatt fra 20 til 50 mennesker innom fra gang til gang. Vi pleier å ha en aktivitet, som kan være alt fra å lage fruktpinnsvin til pynting av muffins, forteller Ole.

Det blir også servert mat og drikke, med musikk og fortellinger imellom.

14-åringen har «Innsats for andre» som valgfag, og det var slik hans engasjement startet. Han trives veldig godt i miljøet og sammen med de andre som er med. Da planen om å få Isbilen til avslutningen nylig ikke gikk, så ikke Ole det ulikt.

– Vi bestemte oss for å lage vår egen isbil av papp, en vogn og en barnestol. Isen ble delt ut til Isbilens kjenningsmelodi, til stor begeistring fra de besøkende, forteller Ole som selv stilte som is-selger.

Prosjektet har i utgangspunktet en tidsramme på fire år.

– Sammen skal vi lære og erfare i et rusfritt miljø, sa diakonarbeider i Nord Rana menighet, Bente Viola Persen, på vegne av lederne for prosjektet, til Rana Blad i september i fjor.