Kollisjon, trailere som sklir i autovernet og biler som ikke kommer seg av flekken: – Trenger du ikke ut å kjøre så er det bare å la bilen stå

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Torsdag kveld melder politiet på Twitter at de har fått flere telefoner om glatt veibane på E6 mellom Dunderlandsdalen og Saltfjellet. Entreprenører skal være på vei for å strø, men operasjonsleder Veronica Nylund har en klar oppfordring til bilistene.

– Hvis du ikke absolutt trenger å kjøre så er det bedre å la bilen stå. Skal man allikevel ut å kjøre så se an forholdene og avpass farten etter dette. Når det gjelder strekningen opp mot Saltfjellet så står det flere trailere fast der og bergingsbiler jobber på spreng for å hjelpe disse. Vi har ikke fått melding om at Saltfjellet er stengt, men det er klart det vil bli problemer å ferdes der før de har fått unna det verste. Vi får mange meldinger og glatte veier på Helgeland så her er det bare å ta det med ro, hvis man må ut å kjøre i det hele tatt, sier hun.

OPPDATERT 21.07: En personbil og en trailer har kollidert. Det er ikke snakk om personskade og politiet melder at partene skriver skademelding. Omtrent på samme sted står fire biler og spinner, men kommer seg ikke videre. Politiet gjentar oppfordringen om at det er bare å holde seg hjemme hvis man ikke må ut å kjøre!

OPPDATERT 21.05: Flere trailere sliter på det glatte underlaget og har sklidd rett inn i autovernet. Der står de til de blir berget, melder politiet.

OPPDATERT 21.01: E6 er stengt ved Bjellånes grunnet bilberging. Klokka 22.20 er veien fortsatt stengt.

Vegtrafikksentralen kommer med samme oppfordring som politiet:

Væromslaget har ført til vanskelige kjøreforhold i store deler av Nord-Norge. Vegtrafikksentralen oppfordrer trafikantene til å sjekke veimeldinger og eventuelt vurdere behovet for å kjøre.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken