Ulykken ble meldt klokken 14.13 lørdag av SOS- Sverige. To kjøretøy skal ha kollidert i Umfors. Nødetatene er på vei til stedet, men de skal ikke ha kommet fram per klokken 14.56.

Det er store trafikale problemer på stedet og SOS melder at det er lange køer på hver side av ulykken. Veien vil bli stengt når bilene skal berges, melder SOS.

OPPDATERT 17.01: De skadde er fraktet til sykehus på Mo. Skadeomfanget er ukjent. Politiet melder at veien er åpnet for fri ferdsel og at de skadde kjøretøyene er fjernet.

OPPDATERT 15.55: – Det virker som om dette går bra. Alle de involverte var ved bevissthet da de ble tatt hånd om og de snakket. Om de skal fraktes til sykehus i Norge er noe som blir vurdert på stedet. Redningstjenesten fra Tärnaby er på plassen sammen med to ambulanser fra Norge og to ambulanser fra svensk side. To ambulansehelikopter fra Norge er også på stedet, sier Lars-Erik Sundqvist, innsatsleder, til Vk.se.

OPPDATERT 15.48: En bil registrert i Norge og en bil registrert i Italia er involvert i kollisjonen, som skal ha skjedd på en bru ved Umfors. Alle involverte skal være skadd etter ulykke, og minst en av disse skal være et barn. En person måtte klippes ut av bilen. Veien vil være stengt en god stund til.

OPPDATERT 15.25: E12 er sperret i begge retninger. En av bilene har havnet i et rekkverk på en bru etter kollisjonen. Ambulanse og redningstjenesten er på stedet.

OPPDATERT 15.17

Vk.se melder at det skal være seks personer involvert. En mindre bil har kollidert med en større bil. Ambulansehelikopter er på vei til stedet. De skadde skal fraktes til sykehus i Norge.

OPPDATERT 15.00

Flere personer skal være involvert i ulykken og både norske og svenske nødetater er på vei til stedet. Det meldes om meget glatt veibane, skriver VK.se.

Vi oppdaterer saken fortløpende.