Full gass skal det bli når Erik «Slim» Zahl kommer på vennskapsutvekslingskonsert.

Det er duket for Bluesfylte rocka toner når Rana og Hemnes får besøk av Erik «Slim» Zahl fra Stavanger til å svinge med gitaren sin.

Musikalsk allsidighet er et av Erik Zahls varemerker. Han har vært innom irsk folkemusikk, revyensemble, hip-hop, tradjazz, jump-blues og rockabilly.

- Det er en slags vennskapsutvekslingsturné. Det gleder vi oss veldig til. Vi har blues her i Rana også, men det er alltid godt når det kommer et godt input til blues-miljøet, sier Frank Marstokk som skal spille med Zahl.

Denne gangen slår Erik Zahl seg også sammen med Arild Skjæran, Holger Chr. Sjåvik musikere han kjenner fra tidligere musikalske prosjekter og turnéer på Vestlandet. De vil respektfullt radbrekke låter fra noen av sine favorittartister som Joe Bonamassa, Tom Waits, Fleetwood Mac, John Hiatt, Watermelon Slim, Neil Young og John Mayer for å nevne noen.

- Blues kan jo være litt svartsynt, men det her er veldig underholdende. Det er både ekte blues og rock. Sånn «good time weekend», sier Marstokk.

Erik Zahl er nok best kjent gjennom sitt band «Eric Slim Zahl & the South West Swingers», som i 2011 ble nominert til Spellemannspris for albumet «DaddyO» i kategorien Beste Bluesalbum. Albumet ble også kåret til Årets Norske Bluesalbum av journalist Jan Rustad og Månedens Utvalgte Album hos Jostein Forsberg i Notodden Blues Music Club.

Kongstanken til Erik Zahl er alltid å underholde når han står på scenen. Noen introvert «shoe-gazer»- konsert blir det nok ikke.

Det blir hele tre konserter med «Slim» Zahl i ekstremt nær framtid: Torsdag 26. spiller han på Babettes, fredag 27. står Jernvaren på Hemnes for tur, og lørdag 28. gjester han Gilles i Mosjøen.