Skolene i Bleikvassli og Konsvik kjemper om plass i landsfinale

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

178 prosjekter fra 1. - 7.-klassinger i hele landet kjemper om pallplassering og opptil 30.000 kroner i årets Nysgjerrigper-konkurranse.

Regionale juryer skal nå plukke ut sine favoritter og sende til en landsfinale. Fra Nord-Norge er det 13 prosjekter igjen, to av disse er fra Nord-Helgeland.

– Vi arrangerer forskningskonkurranse for barn fordi vi mener at det er viktig at utforskning, kritisk tenking og vitenskapelig metode introduseres allerede i barneskolen. Nysgjerrigper-konkurransen synliggjør også hva barn er opptatt av og har lyst til å gjøre noe med, sier Kate A. Furøy, prosjektleder for Nysgjerrigper i Forskningsrådet i en pressemelding.

Nysgjerrigper er Forskningsrådets tilbud til barn og unge, og spesielt for elever og lærere i barneskolen.

Konsvik skole i Lurøy er blant de 13 som står igjen fra Nord-Norge med «Hvorfor gir vi julegaver til hverandre?", og Bleikvassli skole i Hemnes er med videre med prosjektet «Hva (smak) er surest av sitron og lime?»

Juryen i Region nord som består av Nordland, Troms, Finnmark og Trøndelag ledes av NTNU, Institutt for lærerutdanning, og har også representanter fra Nordnorsk vitensenter, Akademiet for yngre forskere og Vitensenteret i Trondheim.

Artikkeltags