Det er på FHIs oversikt over koronavirus og covid-19 på offentlig kommunikasjon i Norge det fremgår at det er en lokal hendelse fra de siste ukene.

Mandag 31. mai på Torghatten Nords avgang med ferge på rute 18 - 414 fra Jektvik til Kilboghamn klokken 1150 med ankomst klokken 1250 er det meldt om at personer som er bekreftet smittet med covid-19 har vært ombord.

Denne avgangen er den eneste avgangen fra de siste 14 dagene hvor en smittet har vært på reise med avgang/ankomst i Nordland.

FHI offentliggjør informasjon om smitte på offentlig transport dersom de ikke har informasjon om alle som kan ha blitt eksponert og ikke kan gjennomføre vanlig smittesporing, og for å sikre rask offentliggjøring av offentlig kommunikasjon der mange kan ha blitt eksponert.

Basert på erfaring fra Norge og andre land, anses smitterisikoen som lav for andre passasjerer.

På reiser med plassreservasjon vil alle som satt i nærheten av en person med bekreftet smitte bli kontaktet direkte av lokale smittemyndigheter.

Alle som har vært om bord på reiser med smitte om bord, anbefales å være ekstra oppmerksomme på egen helse og ta kontakt med helsetjenesten dersom de får symptomer på luftveisinfeksjon.