Hver dag publiserer Rana Blad en stor mengde lokale og regionale saker samt noen nasjonale saker. I det som for mange lesere er en hektisk hverdag, medfører dette at de ikke får med seg alt av det viktigste av lokale nyheter av forskjellige grunner.

Nå gjør vi det litt lettere for deg å holde deg oppdatert på en enkel måte – her er et lite utvalg av de viktigste lokale sakene som ble publisert i løpet av gårsdagen:

I 2000 ble Aleksanderfondet stiftet med mål om å hjelpe kreftsyke barn og deres familier, men nå, etter mange år med støtte, avslutter fondet og donerer pengene til Barnekreftforeningen Nordland.

I samtlige kommuner på Nord-Helgeland utenom Nesna har kvinneandelen økt sammenlignet med valget for fire år siden.

Thor Inge Kristensen ved Umbukta fjellstue opplever økt etterspørsel etter campingplasser etter at Krokstrand camping sluttet å tilby faste plasser.

En av Rana Blads nyeste journalister, Julie Trulsvik Rasmussen har tilbrakt tre måneder i Mo i Rana og har opprettet en ordbok med lokale dialektuttrykk for å hjelpe tilflyttere med å forstå og kommunisere bedre med innbyggerne.

Les også

Ranas ordbok for tilflyttere – samleverk fra en ung kvinne fra bibelbeltet som akkurat lærte seg hva snøtten betyr

I Stokkvågen ble 13 av 34 tunge kjøretøy satt under bruksforbud etter kontroll, hovedsaklig på grunn av avrenning av fiskevann/blodvann fra laksetransporter, som kan forårsake farlige veiforhold og forurense områdene hvor vogntogene parkerer.

Er du ikke Rana Blad-abonnent, men har lyst til å lese en eller flere av disse sakene? Klikk her for et godt tilbud.