NORDLYS: Det var Mads Håvard Larsen (26) fra Storsteinnes i Balsfjord kommune som omkom i en jaktulykke tirsdag. Det opplyser Troms politidistrikt.

Politiet skriver i en pressemelding at en 41 år gammel mann fra Balsfjord er siktet for uaktsomt drap.

«Han er fortsatt i politiets varetekt og har forklart seg til politiet om henvendelsen. Etterforskningen er i en tidlig fase, men politiet har en rimelig god oppfatning av hendelsesforløpet», heter det i pressemeldingen.

Den siktede og avdøde var begge jegere. 41-åring, som nå altså er siktet for uaktsomt drap, har forklart til politiet at han drev med revejakt da hendelsen skjedde.

Ulykken skjedde inne på området for avfallsanlegget på Stormoen i Balsfjord kommune.

Skulle felle rev

«Ifølge egen forklaring har han forårsaket døden til Mads Håvard Larsen ved en ulykke idet han med ett rifleskudd har skutt Larsen idet han skulle felle en rev»

«Politiet vil fortsette sin etterforskning i form av avhør, kriminaltekniske undersøkelser og analyser samt at det gjennomføres rettsmedisinsk obduksjon av avdøde», opplyser politiet videre.

Svein Kristian Wikstrøm er oppnevnt som advokat for den siktede.

Klokken 14.30 sitter mannen ennå i avhør hos politiet.

Relasjonen mellom den avdøde og den siktede 41-åringen er uviss, utenom at de begge var jegere.

41-åringen har imidlertid forklart at han ikke var sammen på jakt med den den avdøde 26-åringen.

- Han har forklart at han oppfatet seg alene på jakt på anlegget, og at han uaktsomt har forårsaket vedkommendes død da han skulle felle en rev med rifle, sier politiadvokat Henriette Birkelund til Nordlys.