Nordlys:Den 41 år gamle mannen har vært i politiets varetekt siden den fatale jaktturen på avfallsanlegget på Stormoen i Balsfjord tirsdag kveld.

Han er siktet for uaktsomt drap, og har i avhør erkjent at han avfyrte et rifleskudd mot Mads Håvard Larsen (26), som døde av skadene.

Skuddet ble fyrt av med hensikt å felle en rev.

Både avdøde og 41-åringen beskrives som lidenskapelige jegere og kamerater, skriver Nordlys.

På den fatale tirsdagskvelden var de begge to på jakt på avfallsanlegget, som blant lokale jegere kjent som et populært sted å gå på revejakt.

Ingen vitner

41-åringen har i politiavhør sagt at han ikke visste at 26-åringen befant seg på jakt i det samme området som ham.

- Det var ingen vitner til hendelser. Kun siktede og avdøde befant seg på stedet på det aktuelle tidsrommet, sier regionlensmann Andreas Nilsen til Nordlys torsdag formiddag.

Mannens forsvarer, Svein Kristian Wikstrøm, forteller at hans klient ønsker å bidra med så mye informasjon til politietterforskerne som mulig.

Gjennom to politiavhør, et straksavhør rett etter ulykken og et mer utførlig avhør onsdag ettermiddag, har 41-åringen fortalt alt han husker fra den tragiske hendelsen.

I avhørene har mannen forklart at han avfyrte to skudd.

- Han sier han er sikker på at det første skuddet var mot en rev, sier Wikstrøm.

Reven forsvant ut av syne, har mannen forklart.

Deretter forflyttet 41-åringen seg i terrenget og inntok en ny posisjon.

Sveipet med rifla

Flere minutter skal ha passert.

- Nøyaktig hvor mange minutter som har gått vet jeg ikke. Men det har gått en viss tid, sier Wikstrøm.

Etter å ha inntatt en ny posisjon inne på avfallsanlegget, skal mannen ha blitt liggende og sveipe med rifla i håp om å få øye på reven igjen.

- Han sier at han da tror han ser den samme reven som han opprinnelig skjøt mot, og så skyter skudd nummer to, sier Wikstrøm.

- Når han da oppdager at det ikke er et dyr han har skutt mot, men en bekjent, så er naturligvis det et stort sjokk, sa Wikstrøm.

Kan bli løslatt i dag

41-åringens våpen og utstyr er beslaglagt av politiet for tekniske undersøkelser.

Den avdøde mannen blir torsdag obdusert i Tromsø.

Konklusjonene fra den foreløpige obduksjonsrapporten vil kunne bli avgjørende for om mannen blir sluppet fri i dag,  eller om han blir begjært varetektsfengslet.

- Den foreløpige obduksjonsrapporten vil klargjøre mer rundt dødsårsaken. Dette må deretter vurderes opp mot forklaringen som siktede har gitt, og annen informasjon vi har i saken. Vi kan derfor ikke med sikkerhet si at han vil bli løslatt i dag, sier Nilsen til Nordlys torsdag formiddag.

Den avdøde 26-åringen er sønn av Balsfjord-ordfører Gunda Johansen.

Varaordfører Odd Ronald Nilsen har gått inn og midlertidig overtatt rollen som kommunens øverste leder.