– Jeg har irritert meg så mye i det siste over at det er så mange som misforstår begrepene feminisme og Metoo. Derfor valgte jeg å skrive denne kronikken, sier Camilla Ødegård With.

Hun brenner for likestilling og syns det er viktig at folk tør å si hva de mener. Hun synes likevel at mange bør bli mer bevist på egne utsagn og hvordan de framstår.

Tilbringes i Finneidfjord

– Det er ikke alltid slik som man tror. Alle har rett til å ha sine egne meninger, det blir det en god diskusjon av. Dessverre opplever jeg at mange bagatelliserer begrepene uten å ha satt seg inn i hva de faktisk betyr, sier hun og legger til:

– Jeg tror ikke jeg kan endre verden med denne kronikken, men hvis den bidrar til at noen stopper opp og tenker over sine argumenter, har jeg hvert fall oppnådd noe.

Kvinnedagen skal hun tilbringe i Finneidfjord.

– Jeg skal delta på et kvinneskirenn, hvor inntektene går til barnepalliasjon i Norge, sier hun.

Dagen etter reiser With til London og da kommer pengepremien godt med.

Åtte forskjellige bidrag

Til sammen kom det inn åtte forskjellige bidrag til kronikk-konkurransen.

– Dette er færre enn det vi hadde håpet på da vi blåste i gang dette, sier sjefredaktør Marit Ulriksen som har hatt med seg nyhetsleder Toril S. Alfsvåg, reportasjeleder Beater Nygård Johansson og kulturleder Lisa Ditlefsen i juryen.

– Å plukke ut en vinner var ikke helt enkelt. Bidragene er forskjellige, og i juryen vektla vi litt varierende ting, men gjennom gode diskusjoner og meningsutvekslinger, landet vi på at bidraget til Camilla Ødegaard With fortjener førsteplassen og dermed også prispengene på 5.000 kroner, sier Ulriksen.

– Hun har et friskt og direkte språk, som kanskje noen vil synes er litt vel og tøft. Vi har valgt å karakterisere det som frisk, sier Ulriksen som mener Ødegård With med måten hun skriver på, henvender seg på en klar og direkte måte som fenger kanskje særlig unge lesere.

Å gi prispengene til en ung kvinne med bestemte meninger om kvinnedagen, synes Ulriksen er hyggelig.

– At også dagens unge, og ikke bare unge kvinner, er opptatte av og forstår verdien av kvinnedagen synes vi i juryen er viktig, sier Ulriksen.

LES ALLE KRONIKKENE HER