60-tallskonsert

Artikkelen er over 16 år gammel

Onøy/Lurøy sangkor bytter ut nordnorske viser med popmusikk fra 60-tallet når de holder konsert i helgen.

DEL
- Vi har holdt mye på med nordnorske sanger. Folk i koret var klar for et anna repertoar, forteller leder i Onøy/Lurøy sangkor, Trine Sandvær.
I fjor spilte koret inn en CD med tittelen «Folket som leve her nord». Denne solgte de 800 eksemplarer av. Koret sitt publikum er fortsatt folk som lever i nord, men musikken på helgas konsert blir noe helt annet.
60-tallet var en rik periode for popmusikk. Navn som The Beatles, The Animals, Cliff Richard, The Beach Boys og The Monkees var blant denne tidens musikalske helter. I helgen vil Onøy/Lurøy sangkor framføre gamle slagere som The Loco-Motion, Please Please Me og Bridge Over Troubled Water.
- Det er kanskje ikke typisk kormusikk, men det er jo bare litt spennende, sier Sandvær.
Dirigenten, Chris Eva, er fra London. Det er han som har arrangert sangene for koret. Siden august har medlemmene i koret jobbet med innføring av stemmer og korrekt engelsk uttale. Musikere fra Mo i Rana og Nesna skal akkompagnere dem.
- Vi synes det er spennende å få med oss musikere, forteller Sandvær.
Til sammen blir det to konserter i helgen. Lørdag blir det konsert på Fagertun på Onøy. Søndag forflytter koret seg til Lurøy innland og Konsvik Grendehus.

Artikkeltags