Terningkast 5: En skal være usedvanlig gretten av seg for ikke å bli i godt humør av å oppleve stjerna med det røde trekkspillet

Guro von Germeten

Guro von Germeten Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

SMELTEDIGELEN Undertegnede var svært begeistret etter å ha fått gleden av å anmelde den siste skiva til Guro Von Germeten, og begeistringen har ikke blitt mindre etter å ha hørt henne live. Denne dama er virkelig et friskt pust i norsk musikkliv.

Von Germeten tar over stafettpinnen fra Loyko når det gjelder musikalitet, intensitet og lidenskap. Hun synger med en nerve og en innlevelse som i hvert fall gikk rett hjem hos undertegnede.

- Vi skal gjør vårt beste for å forandre dette til en skitten bule i Paris eller Berlin, sier en smilende Von Germeten fra scena, og det lykkes de godt med. Det går fra tysk kunstmusikk på 30-tallet i det ene øyeblikket til hesblesende balkanhalloi i det andre, for å si det sånn omtrent med konferansier Stig Bangs passende ord.

Hun får god oppbacking i sitt eminente band, komplett med sår fiolin, leken klarinett og myk elgitar. Her er fin flyt, godt driv og god dynamikk, og det krydres med fine detaljer fra alle kanter. Det varierer far det rolige, vare og vakre til fargesprakende balkanfest. De poetiske og tankefulle tekstene er også verdt å lytte litt ekstra til.

Kort oppsummert leverte hun en herlig variert og frisk konsertopplevelse i blackbox. En skal være usedvanlig gretten av seg for ikke å bli i godt humør av å oppleve Guro von Germeten.

Kristian Rødvand

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken