Anna Anita ble ført bak lyset - fikk stort stipend

Anna Anita Yaskiv fikk tildelt Helgeland Sparebanks kulturstipend for 2017 under et kundearrangement i banken torsdag kveld.

Anna Anita Yaskiv fikk tildelt Helgeland Sparebanks kulturstipend for 2017 under et kundearrangement i banken torsdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Anna Anita Yaskiv fikk tildelt Helgeland Sparebanks kulturstipend for 2017 under et kundearrangement i banken torsdag kveld. Anna Anita visste ikke at hun ville bli tildelt stipendet, da hun innledet kvelden i bankens lokaler på Mo, med å fremføre sanger, akkompagnert av Tor Petter Aanes.

«En av årets kulturstipendmottakere tilfredsstiller alle de kriterier som ligger til grunn for bankens kulturstipend. Vedkommende har drevet med musikk og sunget fra hun var fire år gammel, men hadde sin første sceneopptreden da hun var seks år,» introduserte Bjørn-Tore Brønlund, direktør for bedriftsmarkedet, under kveldens utdeling, i følge en pressemelding fra banken.

«Musikk har vært en veldig stor del av livet hennes. Hun synger og spiller piano, og liker veldig godt å lage egne låter. Det største hun har gjort er å være med i Norske talenter i 2012 hvor hun gikk helt til seminfinalen. I den sammenheng uttalte den ene dommeren – Adihl Kahn seg på følgende måte; – «vet du hva – du har Gud i stemmen din».

«Denne stemmen brukte hun også nylig på Agenda Nord-Norge hvor hun fremførte en «gåsehudsang» - en nordnorsk versjon av «A wonderfull world». Dere har hørt stemmen hennes her i kveld,» uttalte Brønlund før plakett og et gavekort på 30 000 kroner ble utdelt til den fornøyde og overraskede stipendmottakeren.

Helgeland Sparebanks kulturstipend deles ut for at banken skal skape stimuli til videre utvikling for unge, lovende, kulturtalenter i regionen. Banken deler ut tilsvarende stipend også innenfor idrett. Begge stipendordningene har som formål å fremme utviklingen av unge helgelendinger med spesielle talenter innenfor både idrett og kultur.

Bankens Kulturstipend kan tildeles unge talenter innenfor alle kulturområder, som for eksempel kunst, musikk, dans, drama, film med mere. Stipendet skal tildeles ungdom som har vist talent og målbevisst adferd, og som over tid har fått kunstnerisk oppmerksomhet utenom det normale. Øvrige kriterier er at mottakeren av stipendet må være under 20 år, og vedkommende kan ikke ha vært tildelt stipendet tidligere.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken