Government har blitt godt etablert i lokalmiljøet som et sterkt band, både gjennom sin seier i Bandwagon med låta «Jokers» og flere gode konsertanmeldelser. Som åpningsband på Verket beviste de på en treffsikker måte at de har fortjent all den gode kritikken.

Med sitt melodiøse lydbilde tok de med seg publikum gjennom god alternativ rock, som traff publikumet så godt at flere raskt var med på både allsang og rytmiske applaus. Mye takket engasjementet til vokalisten Jørgen Kjærsund som smittet rett over på publikumet; selv de som nettopp entret konsertområdet.

Sangtekstene varierer i kvalitet, men alle bringer frem en sårhetsfølelse som blir understreket med harde gitarriff og skrikende vokal. Av og til avbrytes sårheten av vakre synthsolo levert av Rudi Pedersen, som minner oss om at vi tross alt er i solskinn, og ikke midt i en kjærlighetssorg.

Government spilte en knapp halvtime, men det var nok til å slenge ut den ene fengende låta etter den andre, med åpningslåta «Lost Case og «The Essence».

- Blir det fest? Verket fem år! Det blir party, utbryter vokalisten fra scena, og setter i gang sangen «Maybe We´ll come Back».

Hele låta virket som en underliggende melding om at de kanskje kommer tilbake til Verket neste år, og kanskje enda sterkere enn i år.

Dette er en sterk firer.

Patrick da Silva Sæther