Badet i lyn og torden

BADING: Kompisene Jørgen Hind Sørensen, Niklas Hansen, Emil Breimo og Johannes Karlsen bader på Hemnesberget. Foto: Eskil Wie

BADING: Kompisene Jørgen Hind Sørensen, Niklas Hansen, Emil Breimo og Johannes Karlsen bader på Hemnesberget. Foto: Eskil Wie

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det vil komme litt regn under Hemnesjazz-helgen. Men det stopper ikke disse guttene.

DEL

- Det var kaldere forrige gang. Vi hadde badet i seks timer i pøsregn, lyn og torden. Og mens vi var i vannet, så var det tre lynnedslag som slo ned etter hverandre i vannet, sier Jørgen Hind Sørensen fryktløst.

Han står i bar overkropp og shorts sammen med kompisene Niklas Hansen, Emil Breimo og Johannes Karlsen. De har akkurat hoppet fra brygga på Hemnesberget, og konstaterer at det er en grei badetemperatur i dag.

- Det er godt idet vi hopper ut i vannet, men så blir det straks kaldt idet man kommer opp igjen, sier Niklas.

Regn midt på dagen

Vakthavende meteorolog Signe Røysland Sørlie lover oppholdsvær torsdag og fredag, men litt regn må deltagerne under Hemnesjazz tåle.

- Det kan komme spredte regnbyger - hovedsakelig lørdag ettermiddag - men ellers blir det pent vær med lett skydekke, sier hun.

Søndag vil det være ganske så likt.

- Det vil komme inn nedbør fra formiddagen, men det vil passere Hemnes i løpet av dagen. Så blir det opphold på søndags kveld, sier Sørlie.

- Det vil være omtrent det samme på Mo, fortsetter hun.

Slipper ikke inn

Guttene på brygga gleder seg over festivallivet de får oppleve på Hemnesberget.

- Vi er fra Hemnes, og merker dermed forskjell på stemningen når det er festival her; det er flere folk og mere liv under festivalen, sier Emil.

- Og flere kvinnfolk, legger Jørgen til og ler.

Men de slipper ikke inn i festivallokalene.

- Vi kan ikke bli med på festivalen, da, sier Emil.

- Men vi får muligheten til å være vakt på Hemnesjazz. I tillegg kan vi også være med på Ung Talent, sier Jørgen, som selv spiller de fleste instrumentene.

ALT OM HEMNESJAZZ

ARTIKLER: Bjørn Eidsvåg-intervju | Ikke bare bare ordfører | Eget jazz og blues-skilt | Nytt æresmedlem | Badet i lyn og torden |

VIDEO: Stemninga før festivalen |

Artikkeltags