Slipper fem artister til festivalen som flyttes til april

 Bakeribyggfetivalen har hentet mange, dyktige artister i årenes løp. Siv Bårdsen og Dag-Arild Berg i trappeoppgangen i Bakeribygget, der plakatene fra tidligere plakater har fått sin plass.

Bakeribyggfetivalen har hentet mange, dyktige artister i årenes løp. Siv Bårdsen og Dag-Arild Berg i trappeoppgangen i Bakeribygget, der plakatene fra tidligere plakater har fått sin plass. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Bakeribyggfestivalen åpner for tiende gang. Flytter festivalen til april.

DEL

Fra 12. til og med 14. april arrangeres Bakeribyggfestivalen i samarbeid med 4/4 Forum for Takt og Tone og Bakeribygget.

Oscar Danielson, som åpnet festivalen også i fjor, får nå med seg Ellen Sofie Hovland.

Bakeribyggfestivalen slipper i tillegg tre andre artister: Rohey, som er nominert til Spellemann som Årets nykommer, Nymo Kvintett og lokale «Rhytm & Blues på Helgeland» med Jill Larsdotter med musikere.

Oscar Danielson, blant annet kjent for låten «Besvärjelse», og Ellen Sofie Hovland, som fikk terningkast seks av Rana Blads anmelder for sin konsert i 2016, har aldri spilt sammen før.

Flytter dato

– Siden det er tiende gang vi arrangerer festivalen, ønsker vi å se oss litt tilbake. Vi hadde lyst til å se hva som skjer dersom vi spleiset dem, forteller leder for Bakeribyggget, Siv Bårdsen.

– Hos begge er tekstene det bærende. De har utrolig sterke tekster. Begge er veldig lune, og så kler de bygget fantastisk godt, sier bookingsjef Dag-Arild Berg.

Sist Ellen Sofie Hovland spilte på Bakeribyggfestivalen, kom hun litt i skyggen av Vamp, og det var derfor ikke så mange som hadde kjøpt billett til det som ifølge Rana Blads anmelder var en av de sterkeste og vakreste konsertopplevelsene han hadde hatt.

– Vi håper nå at flere ranværinger får øynene opp for Ellen Sofie, sier Siv Bårdsen.

I år er festivalen flyttet en hel måned – fra mars til april.

– Vi har kjørt slalåm mellom Vinterlysfestivalen og Rød Snø, og det er kanskje grenser for hva folk klarer å absorbere av festivaler i løpet av en måned, sier Bårdsen.

– I tillegg er det mer stabilt vær i april. Vi har hatt utrolig mange spennende festivaler i mars, konstaterer Berg med glimt i øyet.

Nytt av året er også at det er mulig å kjøpe seg jubileumspass, der man kan få med seg alle konsertene.

Lang artistliste

Samtidig som det er tiende gang festivalen arrangeres, har Bakeribygget tiårsjubileum som et være, lære og arbeidssted for psykisk helse.

I trappeoppgangen til andre etasje henger plakater fra alle festivalene opp gjennom årene.

– Det er utrolig hvor mange bra artister vi har klart å dra, til tross for at vi bare har 120 plasser. Takket være sponsorene klarer vi å gå i balanse, sier Dag-Arild Berg.

Bakeribyggfestivalen

Bakeribyggfestivalen arrangeres i år for tiende gang, og flyttes i år til april.

Billettsalget starter neste uke.

Spellemann-nominerte Rohey.

Spellemann-nominerte Rohey.

Sjonstock 2003

Motif
Frode og Atle Nymo

Sjonstock 2003 Motif Frode og Atle Nymo Foto:

Artikkeltags